Nanoteknolojide yerli atılım

Güncelleme Tarihi:

Nanoteknolojide yerli atılım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 10:06

Petrol Ofisi, nanoteknoloji alanında, dünya enerji sektöründe önemli bir işbirliğine imza attı. Petrol Ofisi, yakın gelecekte enerji oyununun kurallarını etkilemesi beklenen “nanoteknoloji alanında ileri yakıt teknolojileri” araştırmasını dünyada destekleyen ilk enerji şirketi oldu.

Haberin Devamı

Petrol Ofisi; nanoteknolojinin enerji sektörüne entegrasyonunu sağlayan “ileri yakıt teknolojileri” araştırmasına imza atarak dünya enerji sektöründe açılacak yeni bir dönemin öncüsü oldu. Petrol Ofisi; Danışma Kurulu’nda Oxford Üniversitesi profesörlerinin de yer aldığı, nanoteknoloji alanında araştırmalar yapan İngiliz Oxonica firması ile ileri yakıt teknolojileri işbirliği anlaşması yaptı.

Vizyonunu “Enerji oyununun adını koyan’ olarak belirleyen Petrol Ofisi, dünyada, nanoteknolojinin yakıtta kullanılması konusunda girişimleri destekleyen ilk şirket oldu. Petrol Ofisi aynı zamanda Oxonica ile yaptığı bir tedarik anlaşması ile Oxonica’nın geliştirmiş olduğu Envirox adlı katalizörün Türkiye’de kullanımı ve fikri mülkiyet hakkına sahip oldu. Petrol Ofisi’nin, bugüne kadar benzeri görülmemiş bir yakıt tasarrufu sağlayan Envirox katalizörünün kullanımına önümüzdeki aylarda başlaması öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!