Nakoula filmi hapishanedeyken yazmış

Güncelleme Tarihi:

Nakoula filmi hapishanedeyken yazmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 16:19

Dünyayı ayağa kaldıran “Müslümanların Masumiyeti” filminin yapımcısı ve yönetmeni olduğuna inanılan Nakoula Basseley Nakoula’nın filmi hapishanedeyken yazdığı ve Haziran 2011’de serbest bırakıldıktan sonra çekimlere başladığı bildirildi. Nakoula'nın 1990'larda da uyuşturucu imalatı nedeniyle hapse girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ABC News’e konuşan yetkililer, 55 yaşındaki Nakoula’nın filmin ortaya çıkmasından bu yana gelen ölüm tehditleri nedeniyle polise sığındığını ve filmdeki rolünü kabul ettiğini söyledi.

Yetkililer, Nakoula’nın filmi 21 yaşındaki oğlu Abanob Basseley ile birlikte hazırladığını itiraf ettiğini belirtti. Filmin 50.000-60.000 dolar gibi bir bütçeyle 12 günde çekildiği ifade edildi.

TAHRİR MEYDANI VE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO / WEB TV

PARA AİLESİNDEN GELMİŞ
Nakoula, filmi çekmek için kullandığı parayı Mısır’daki ailesinden aldığını da söyledi.

Olay adam daha önce Sam Bacile adıyla yaptığı açıklamalarda kendisini bir “İsrailli Yahudi” olarak tanıtarak filme harcadığı 5 milyon doların varlıklı Yahudi arkadaşlarından geldiğini iddia etmişti.

Haberin Devamı

ABC News’e konuşan kaynaklar Nakoula’nın şu an “korkudan öldüğünü” ve eşiyle diğer aile üyelerine bir zarar gelmesinden endişe ettiğini söyledi. Ancak söz konusu tehditlerden çoğunluğunun Nakoula’ya yönelik olduğu da belirtildi.

California polis yetkililerine göre filmi çeken ekibin diğer üyeleri de zarar görmekten endişe ediyor. Yetkililer beyin takımının tamamını sorgulamayı planlıyor.

Diğer yandan ABC News’ün elde ettiği kayıtlar Nakoula’nın 1990’lı yıllarda metamfetamin denilen uyuşturucu madde imalatına teşebbüs nedeniyle hüküm giydiğini de ortaya çıkardı.

21 AY HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ
İlerleyen dönemde çalıntı kimlik ve sosyal güvenlik numaraları kullanarak federal bankalarda hesabı bulunan çok sayıda kişiyi dolandıran Nakoula'ya, ABD mahkemesi 2010 yılında 21 ay hapis cezası verdi.

Dolandırdığı şahıslara yaklaşık 800 bin dolar ödemeye mahkum edilen Nakoula'nın, şartlı tahliye gözetmeninin onayı olmadan bilgisayar ya da internet kullanması da beş yıllığına yasaklandı.

Haberin Devamı

Bir süre hapiste kalan Nakoula, Haziran 2011'de serbest bırakıldı ve iki ay içinde filmin çekim hazırlıklarına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!