Myanmar ilk kez yeni yılı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Myanmar ilk kez yeni yılı kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2013 00:00

Farklı saat dilimleri nedeniyle birçok ülke 2013’e diğerlerinden daha erken girdi.

Haberin Devamı

Büyük Okyanus’taki 100 bin nüfuslu Kiribati ve geçen yıl saat sistemini değiştirerek ön sıralara geçen 200 bin nüfuslu Samoa Adaları, TSİ 12.00’de 2013’e ‘merhaba’ dedi. Bir saat sonra Yeni Zelanda’nın büyük bölümü ve Fiji de yeni yıla girdi.

ZULÜM VE REFORM ÜLKESİ

Bu yılın farklı ülkesi Myanmar’dı. Arakan Müslümanlarına yönelik şiddete göz yummakla suçlanan Myanmar yönetimi bir yandan da dünyaya açılma yolunda reformları sürdürüyor. Eski askeri rejimin yavaş yavaş demokratikleştiği ülkede ilk kez resmen “yeni yıl geri sayımı” yapıldı. Başkent Yangon’un en büyük meydanında yılbaşı konserleri verildi.

YENİ YIL BAHANE KYLIE ŞAHANE

2013’e ilk giren büyük şehir, her yıl olduğu gibi Avustralya’nın en kalabalık kenti Sydney’di. TSİ 15.00’te, yani yerel saatle yeni yıla girildiğinde, Sydney Limanı’nda bekleyen; hatta bir kısmı bir gün önceden yakınlarda kamp kuran yaklaşık bir buçuk milyon kişi, harikulade havai fişek gösterisini beraberce izledi. Yeni yıl şovunda sahneye çıkan isimlerden biri de, bu iş için 6.9 milyon dolar ücret alan dünyaca ünlü pop şarkıcısı Kylie Minogue oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!