"My Way" ile uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

My Way ile uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 10:45

Kanser nedeniyle hayatını kaybeden gazeteci Ufuk Güldemir, son yolculuğuna Frank Sinatra'dan “My Way” şarkısıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Güldemir için ilk tören, kurucusu olduğu Habertürk televizyonu önünde yapıldı. Burada yapılan törenin ardından gazeteci Güldemir’in naaşı Teşvikiye Camii’ne getirildi. Burada kılanın cenaze namazının ardından Güldemir’in naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Güldemir için Teşvikiye Camii’nde düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, GP Genel Başkanı Cem Uzan, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Valisi Muhammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir topbaş, AKP Genel Başkan Danışmanı Cüneyd Zapsu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sanatçılar Sezen Aksu, Yılmaz Erdoğan, Gülben Ergen, Mustafa Erdoğan ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu siyaset, sanat, iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Törene ayrıca, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu da katılırken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de çelenk gönderdi.

Cenaze törenine katılmak üzere Ankara’dan İstanbul’a gelen siyasetçilerden CHP lideri Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ufuk Güldemir’in değerli bir gazeteci ve aydın olduğunu kaydetti. Ufuk Güldemir’in başarılı, girişimci bir ruha sahip olduğunu ifade eden Baykal, “Basın için bir örnek oluşturdu" dedi. Güldemir’in güleryüzlü, yumuşak ve sevecen bir kişi olduğunu anlatan Baykal, genç yaşta vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Baykal, "O, toplum yaşamına imzasını attı, damgasını vurdu. Türkiye’nin dalgalı siyasi yaşamı ve kültürel dönüşümlerinde sağlam bir çizgi ortaya koyarak, örnek oldu. Kendisini çok sevdik, şimdi de çok özleyeceğiz. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da Güldemir’in yakınlarına ve sevenlerine sabır diledi. Mumcu, "Gerçekten bir ufuk adamdı. Çok iyi bir insandı, iyi insan olabilmek önemli bir meziyettir. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Güldemir’in naaşı Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zircirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!