'My' konsepti nereden çıktı?

Güncelleme Tarihi:

My konsepti nereden çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2008 09:34

Ağaoğlu İnşaat'ın patronu Ali Ağaoğlu ile yaptığımız röportajın ilk iki bölümünü dün ve önceki gün yayınlamıştık. Bugün ise son bölüm...

Haberin Devamı

İlk Bölüm: Konut fiyatları dibe vurdu

İkinci Bölüm: Ağaoğlu'ndan turizmde büyük atak

-Kaç projeniz devam ediyor?

Şu anda 4 projemiz devam ediyor. My World, Eltes Güneşi, Eltes Gold ve Roseville... Bodrum'u saymıyorum, o başlıbaşına bir iş...

- Ağaoğlu My World için yaptığınız kampanya nasıl gidiyor?

Satışlar devam ediyor ve canlılığını koruyor. Hedeflediğimiz satış rakamını yakaladık, sonuçta üzerine de çıkarız diye düşüyoruz. Kampanya bitiminde, yani 22 Haziran'da fiyatlarımıza yüzde 10 zam gelecek.

- Ürettiğiniz konutlarda hep 'My' konseptini kullanıyorsunuz. My World, My Town, My City, My Dream... Bir anlamı var mı?

My konsepti bize turizmden geldi. Biz My konsepti ile turizmden aldığımız vizyonu geldik yaptığımız sitelerin içerisine yerleştirdik. İnsanların 5 yıldızlı otelde aradığı bütün sosyal olanakları, sportif ve kültürel imkanları ve konforu getirip sitelerimizin içine monte ettik. 'Benim' diyebilecek kadar benimsettik projeleri. Kısaca otelcilik mantığını konutlara taşıdık.

Haberin Devamı

Türk insanı için konut öncelikle başını sokabileceği bir sığınaktır. Ama şimdi bir yaşam standardı, bir yaşam stili oluştu. Metropolleşme arttıkça güvenlik de ön plana çıktı. Biz güvenliğinden tutun, kapalı garajına, sosyal tesislerine kadar çağdaş bir insanın arayacağı herşeyi koyduk sitelerimize.  Yaşam standardını yukarı taşıdık.

My konseptine ilk olarak 98 yılında başladık. Bugüne kadar da 12-13 tane proje bitirdik. Bundan sonra da bu tip projeler yapmaya devam edeceğiz.

- Müşterilerinizin Ağaoğlu'nu tercih etmelerinin en büyük nedeni nedir?

Biz insanlara bir ev değil, bir yaşam biçimi, bir yaşam statüsü satıyoruz. Başını sokacağı ev yerine bir yaşam alanı yapıp veriyoruz. 365 gün yaşayabilecekleri, hayatlarını planlı programlı görütürebilecekleri yerler sunuyoruz.

Bakın çocuklarımız maalesef salon çocuğu oldu. Sokağa çıkıp oynama şansları yok. Çocuk da bilgisayar başında bütün gününü geçiriyor, çime basmaya korkuyor. Ama bizim sitelerde bütün otoparkları yer altına aldık ve üstünü yeşil alana çevirip oynayabilecekleri alan yarattık. Yani çocuk sadece bilgisayarı ile birşeyleri paylaşmıyor, bizim sitelerde arkadaşlıklar kurabiliyor, oyun oynuyor, belki kavga ediyor, sosyalleşiyor...

Haberin Devamı

Ayrıca güvenlik bizim için çok önemli. İnsanlar çocuklarını rahat bir şekilde bırakıyor.

Bir de Türk insanı komÅŸusunu akrabası gibi görür ve çok önemlidir. Ama son zamanlarda bu düşünce zayıflamaya baÅŸladı. Adam 10 senedir bir apartmanda oturuyor, yan taraftaki komÅŸusunun adını bilmiyor. Ama bizim yaptığımız sitelerde insanlar komÅŸusu ile bir sürü ÅŸeyi paylaÅŸabiliyor.Â

Ä°ÅŸte biz bu mahalle konseptini geri getiriyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!