Müzikli terapi konseri

Güncelleme Tarihi:

Müzikli terapi konseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 12:27

TÜRK Müziğini Araştırma ve Tanıtma Grubu (TÜMATA), Selçuklu ve Osmanlı Devleti zamanlarında ruhsal hastalığı olan kişilere yönelik uygulanan ‘Müzikli terapi’ tedavisini Edirne'de nasıl faydalı olunduğu anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi.

Edirne Sultan II'ince Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde verilen ‘Müzikle terapi' seminerine katılan Türk Müziğini Araştırma ve Tanıtma Grubu’nun kurucusu emekli akademisyen Yrd.Doç.Dr. Rahmi Oruç Güvenç, müzenin sunum odasında katılımcılara Türk- İslam sufizmi sunumunu yaptı. Anadolu'da Selçuklu ve Osmanlı Devleti zamanlarında kurulan şifahanelerde müzikle terapinin yaygınlığını anlatan Güvenç, müzikle terapinin günümüzde de yaygın olarak kullanıldığını söyledi ve ruhsal sorunları olanlara büyük fayda sağladığını belirtti.
Seminer ardından TÜMATA Grubu, 2008 UNESCO Kaşgarlı Mahmud Yılı ve Türk Müzik Terapi Geleneği etkinlikleri kapsamında Sultan II'nci Bayezid Külliyesi’nde yaklaşık 500 kişiye unutulmaz konser verdi. 10 kişilik sanatçı ve akademisyen grubu rebab, saz, ney ve kabak kemane gibi çalgı aletleriyle verdiği konserde uygulamalı olarak müzikli terapinin nasıl verildiğini gösterdiler. Yaklaşık 1.5 saat süren konser izleyenlerden büyük alkış aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!