Müzik şirketlerine online gelir

Güncelleme Tarihi:

Müzik şirketlerine online gelir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 13:17

ABD'de yapılan bir araştırma, internet üzerinden şarkı satışlarının 2010 yılında müzik şirketlerinin gelirinin yaklaşık yüzde 16'sını karşılayacağını ortaya koydu. Strategy Analytics şirketinin yaptığı araştırmaya göre, bu yıl 1 milyar dolardan fazla olan satışların, Kuzey Amerika ve Avrupa'da 2010 yılında 4.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Patlama olarak nitelendirilebilecek bu artışın, bu bölgelerde, şarkıların indirilmesini kolaylaştıran, internete “hızlı ulaşım” sistemine bağlı olduğu belirtildi.

Araştırmada ayrıca, bu parçaların okunmasını sağlayan MP3 çalar ve cep telefonları satışında da patlama olması bekleniyor.

Amerikan Apple bilgisayar şirketinin, internet üzerinden 99 cent karşılığı şarkıyı CD'ye indirmeyi sağlayan hizmetinden elde ettiği başarıya rağmen, 2010 yılına kadar online müzik satışlarının yüzde 60'dan fazlasının yıllık abonelikle çalışan servislerden karşılanacağı ifade ediliyor.

Strategy Analytics, hızlı erişim sağlayıcıların, müşteriyi daha çok “bağlaması” ve daha istikrarlı bir gelir kaynağı garanti etmesi bakımından, bu tip servislerin kullanılmasının cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Online müzik servisinin önde gelen isimleri Napster, RealNetworks ve Yahoo! abonelik boyunca milyonlarca şarkıya sınırsız erişim sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!