Müzik Festivali’ni gençler açıyor

Güncelleme Tarihi:

Müzik Festivali’ni gençler açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 00:00

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 39. İstanbul Müzik Festivali, yarın akşam başlıyor. Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninde ülkemizin önde gelen besteci, eğitimci ve müzik araştırmacılarından Muammer Sun’a festivalin bu yılki ‘Onur Ödülü’ verilecek.

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, 39. yılında müzikseverleri dopdolu bir programla karşılıyor. 4-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılışını yarın akşam Aya İrini Müzesi’nde Borusan Filarmoni Orkestrası yapacak. Onlara genç yıldız Lara Melda, Grieg’in La minör piyano konçertosuyla eşlik edecek.

Üç dünya ve altı Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak İstanbul Müzik Festivali, aralarında Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Patricia Petibon, Hilary Hahn, Renee Fleming, Christoph Eschenbach gibi yıldız isimler ve klasik müziğin en önemli orkestralarından Schleswig-Holstein Festival Orkestrası’nın da dahil olduğu 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Festivalde, konser öncesinde gerçekleştirilecek söyleşi ve anlatıların yanı sıra, bu sene ilk defa seyircilere açık olarak gerçekleştirilecek ustalık sınıfları da olacak.

Uzaklara yolculuk

39. İstanbul Müzik Festivali’nin “Uzaklara Yolculuklar” temasıyla bağlantılı olarak oluşturulan programında Amerika’nın batı yakasından Rusya’ya, İspanya’dan Buenos Aires, Venedik, Hint Okyanusu ve Meksika’ya uzanan geniş bir coğrafyanın müzikleri dinlenebilecek. Festivaldeki bir diğer yenilikse eser siparişi. Türkiyeli ve yabancı bestecilere eser siparişi verilerek çağdaş müzik repertuvarını zenginleştirme yönünde önemli bir adım atılmış olacak. Bu bağlamda İlhan Usmanbaş’ın ve genç bestecimiz Turgut Pöğün’ün İstanbul Müzik Festivali’nin sipariş ettiği yeni eserlerinin dünya prömiyerleri gerçekleştirilecek. Festivalde senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 24 konser yer alıyor. Gerçekleştirilecek mekânlara bu yıl Galata Mevlevihanesi, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, İstanbul Modern ve Santralistanbul gibi farklı mekânlar da eklendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!