Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Oğuz Alpözen, müzelerde restoran açılmasını, müşterilere
yemek ve şarap servisi yapılmasını önerdi. Alpözen, Türkiye'deki müzelerin çoğunun fotokopiyle çoğaltılmış gibi birbiriyle benzer görüntü sergilediğini ve çağdaş zihniyetten uzak yönetildiğini belirterek, ‘‘Biz Bodrum'daki müzede restoran açıp gelirlerimizi katlayacağız’’ dediBodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin ‘‘şövalye’’ unvanlı Müdürü Alpözen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı turizm kursuna katılan 60 öğrenciye, ‘‘Geçmişten Günümüze Müzecilik’’ konulu konferans verdi ve çağdaş müzeciliği anlattı. Türkiye'deki 157 müzenin 100'den fazlasının birbirinin aynı, çağdışı bir görüntü sergilediğini söyleyen Alpözen, birçoğunun kendini yenilemediğini, 30 yıldır aynı şekilde duran müzeler olduğunu söyledi. Müzelerin, İstanbul Haliç'te Rahmi M.
Koç Müzesi'ndeki restoran, kafe ve bar gibi ziyaretçilerin ihtiyacını karşılayacak mekánlara sahip olmasını öneren Alpözen, sözlerini şöyle sürdürdü:‘‘Bayındırlık Müdürlüğü'nün prototip müzeleri, her kentte aynı ÅŸekilde yapılıp yerleÅŸtirilmiÅŸ. Oysa müze müdürlüklerinin kendi yörelerine has kültürel deÄŸerleri ve özellikleri bu yapılara yansıtması gerekiyor. Tarihi mekánlarda düzenleme yapılmıyor. Bakımsız bırakılıyor. ’Â
button