Müzelerde lokanta açıp turistlere ÅŸarap satalım

Güncelleme Tarihi:

Müzelerde lokanta açıp turistlere şarap satalım
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 00:00

Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü OÄŸuz Alpözen, müzelerde restoran açılmasını, müşterilere yemek ve ÅŸarap servisi yapılmasını önerdi. Alpözen, Türkiye'deki müzelerin çoÄŸunun fotokopiyle çoÄŸaltılmış gibi birbiriyle benzer görüntü sergilediÄŸini ve çaÄŸdaÅŸ zihniyetten uzak yönetildiÄŸini belirterek, ‘‘Biz Bodrum'daki müzede restoran açıp gelirlerimizi katlayacağız’’ dediBodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin ‘‘şövalye’’ unvanlı Müdürü Alpözen, Halk EÄŸitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı turizm kursuna katılan 60 öğrenciye, ‘‘GeçmiÅŸten Günümüze Müzecilik’’ konulu konferans verdi ve çaÄŸdaÅŸ müzeciliÄŸi anlattı. Türkiye'deki 157 müzenin 100'den fazlasının birbirinin aynı, çaÄŸdışı bir görüntü sergilediÄŸini söyleyen Alpözen, birçoÄŸunun kendini yenilemediÄŸini, 30 yıldır aynı ÅŸekilde duran müzeler olduÄŸunu söyledi. Müzelerin, Ä°stanbul Haliç'te Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki restoran, kafe ve bar gibi ziyaretçilerin ihtiyacını karşılayacak mekánlara sahip olmasını öneren Alpözen, sözlerini şöyle sürdürdü:‘‘Bayındırlık Müdürlüğü'nün prototip müzeleri, her kentte aynı ÅŸekilde yapılıp yerleÅŸtirilmiÅŸ. Oysa müze müdürlüklerinin kendi yörelerine has kültürel deÄŸerleri ve özellikleri bu yapılara yansıtması gerekiyor. Tarihi mekánlarda düzenleme yapılmıyor. Bakımsız bırakılıyor. ’Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!