Müze yapmaya yüreği yetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Müze yapmaya yüreği yetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2010 00:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 12 Eylül işkenceleriyle özdeşleşmiş Diyarbakır Cezaevi’yle ilgili “Yıkacağız ve yenisi yapacağız” açıklamasına, “Müze yapmaya yüreği yetmiyor” tepkisi gösterdi.

Kılıçdaroğlu, dün parti otobüsünde Erdoğan’ın önceki günkü Diyarbakır konuşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:

“Elindeki bütün silahları aldım, söyleyecek neyi kaldı? Bir sürü şeyden çark ediyor, sonra da çıkıp beni suçluyor. PKK lafını bile ağzına alamadı. Recep Bey korktu çünkü. Diyarbakır Cezaevi’ni yıkacak, yenisini yapacakmış. İnsanlar işkence gördüler, asıldılar o cezaevinde. Geçmişte yaşananları göstermek ve toplumsal belleğimiz adına o cezaevini koruyacağına, ‘Yıkacağım’ diyor. Müze yapsana ama müze yapmaya bile yüreği yok. Bulduğu tek yol tarihi yok etmek, üstüne daha büyük bir cezaevi yapmak. Hayırlı olsun yeni cezaevi Diyarbakırlılar’a.

Bir de çıkıp, ‘Ben de cezaevinde yattım’ diyor. Nerede yattı, Trakya’da. Dayadılar döşediler cezaevini, koğuşunu, sonra gitti yattı.

Diyarbakır’a gidişimiz referandum sonrasına kalacak ama oraya bir kere değil birkaç kere gideceğiz. Gidişlerimiz Kürt sorunu ile ilgili hazırladığımız rapora da katkı sağlayacak. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır konuşması Diyarbakır ve bölge halkını tatmin etmişse ‘Evet’ desinler. Ama etmemişse referandumda ‘Hayır’ oyu vererek, değişimin önünü açsınlar. Değişimi başlatsınlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!