Mutabakat yok, bunu düzeltelim

Güncelleme Tarihi:

Mutabakat yok, bunu düzeltelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2006 00:25

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz ile görüşmelerinde, ’öyle üzerinde anlaşma ve mutabakata varılacak bir tasarının söz konusu olmadığını’ söyledi.

Basın mensuplarının Yılmaz’la yaptıkları görüşmeye ilişkin sorularını yanıtlayan Mumcu, şunları söyledi: "Yılmaz ile görüşmemizde öyle üzerinde anlaşma, mutabakat olacak bir tasarı söz konusu değil. Kamuoyu böyle algıladıysa bunu düzeltmek lazım.

Genel olarak geçmişten bu yana siyasete bakışımızda, özellikle de geçmişten bu yana yaptığımız hatalar konusunda karşılıklı özeleştiri yaptık. Yapıcı ve sağduyulu bir görüşme oldu. Kendisinin Anavatan Partisi’ne, özellikle de kendisinin ifadesiyle bir makam, mevki istemeden bir kurucu sıfatıyla çalışmalara destek vermek amacıyla sergilediği yaklaşımı memnuniyetle karşıladım. Dolayısıyla öyle bir yanlış anlamaya meydan vermemek lazım."

Mumcu, Yılmaz’ın merkez sağı birleştirmeye yönelik girişimlerini saygıyla karşıladığını, ancak bu konuda kendisinin çok da umutlu olmadığını ve bunu gerçekleşebilir görmediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!