Mustafa Şentop kimdir, kaç yaşında, nereli? Mustafa Şentop'un biyografisi ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Şentop kimdir, kaç yaşında, nereli Mustafa Şentopun biyografisi ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2020 20:28

'Mustafa Şentop kimdir?' TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeniden TBMM Başkanı seçildi. Üçüncü tur oylamada 328 oy alarak Meclis Başkanı seçilen Mustafa Şentop'un hayatı ve biyografisi bu gelişmenin ardından gündeme geldi. Mustafa Şentop, 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK Parti MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. İşte,1968 yılında Tekirdağ’da dünyaya gelen Mustafa Şentop ile ilgili bilgiler…

Haberin Devamı

Mustafa Şentop merak edilen isimler arasında yerini aldı. TBMM'de yapılan oylamayla yen,den Meclis Başkanı seçilen Mustafa Şentop, üçüncü tur oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 301'in üzerinde oy aldı. İşte Şentop ile ilgili merak edilenler…

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

Tekirdağ - 1968, Ahmet, Nazire.

Öğretim Üyesi, Prof. Dr; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de doktor, 2005'te doçent, 2011'de profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında birçok üniversitede lisans ve lisans üstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük; akademik dergilerde yayın kurulu üyeliği, editörlük ve hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde AK PARTİ MKYK Üyeliğine seçildi ve 2012-2015 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda AK PARTİ'yi temsilen görev aldı. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönemde TBMM Başkanvekilliği görevini yapmakta iken 24 Şubat 2019 tarihinde TBMM Başkanı seçildi.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!