Mustafa Balbay’a sürpriz doğum günü

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Balbay’a sürpriz doğum günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 10:53

İZMİR’in Foça İlçesi’nde, partisinin düzenlendiği birlik ve dayanışma yemeğine katılan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Haberin Devamı

Yemekte Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi durumda kısa sürede başkanlık sistemine geçileceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bizim coğrafyamıza, bizim kişiliğimize bu sistem uygun değil. Hem içeride hem dışarıda bağımsız olmak istiyoruz. Kadınlarımızın 90 yıllık kazanımlarını korumak istiyoruz. Demokrasi istiyoruz.

CHP Yenifoça Yönetimi’nin düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğine CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, bazı ilçe belediye meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolu üyeleri katıldı.

"NE ÇEKTİN BE AZİZ BAŞKAN"

Yemekte konuşma yapan İlçe Başkanı Biçer, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim tarihlerini maziden intikam alacak şekilde belirlediğini söyledi. 12 Eylül’de referandum, Sevr Antlaşması’nın yıldönümü 10 Ağustos’ta da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığına örnek veren Biçer; " Genel seçimde, yerel seçimde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, hep 2023 diyor. E be arkadaş. Senin Cumhuriyet’le alıp veremediğin ne. O tarihte neyin intikamını alacaksın?" dedi. Beldelerin AKP’nin baskısıyla kapatıldığını ama CHP’nin bu beldelere aynı önemi vermeye devam ettiğini vurgulayan Gökhan Demirağ, Büyükşehir ve Bütünşehir yasalarının zorluklarına rağmen ilçeye desteğini sürdüren Kocaoğlu’na teşekkür etti. Demirağ konuşmasını "Ne çektin be Aziz Başkan" sözleriyle bitirdi.

"İHSANOĞLU, CUMHURİYET’İN DOKUSUNA UYGUN BİR ADAYDIR"

Parti yemeklerine zamanının kısıtlı olması nedeniyle katılamadığını ama Foça’ya üçüncü kez geldiğini belirterek konuşmasına başlayan Aziz Kocaoğlu, Yenifoça’nın kanalizasyon ve arıtma sorununun bir itiraz nedeniyle geciktiğini, sorunun çözülmek üzere olduğunu ve arıtma tesisi için bu ay içinde ihaleye çıkılacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Kocaoğlu, "Coğrafyamızda konumumuzu korumamız gerekli. Barışın dostluğun kardeşliğin en büyük aktörü Türkiye olmak durumundadır. AKP ülkeyi 12 yılda sıfır sorundan, bütün ülkelerle sorunlu hale getirdi" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi durumda kısa sürede başkanlık sistemine geçileceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bizim coğrafyamıza, bizim kişiliğimize bu sistem uygun değil. Hem içeride hem dışarıda bağımsız olmak istiyoruz. Kadınlarımızın 90 yıllık kazanımlarını korumak istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. Özgürlüklerin artmasını istiyoruz. Barış istiyoruz. Bu nedenle Erdoğan’a karşı birleşmek zorundayız. İhsanoğlu, Cumhuriyet’in dokusuna uygun bir adaydır. Bir oy, bir oydur. Katılım yüzde 85’in üzerine çıkarsa, ibre İhsanoğlu’na dönüyor. Bu seçimi kazanırsak 2015’te koalisyon ortağı olma ihtimalimizde maksimuma çıkıyor" diye konuştu.

"SEVGİLİ KARDEŞİM SEN SANDIĞA GİTMEZSEN AKP BİR FAZLA"

Hedefimiz 2015 yılında CHP iktidarını kurmaktır. Bütün anketler bir yana. Oy oranı yüzde 85’i geçerse kazanıyoruz. İzmir bize yetmez. Tüm Türkiye’yi İzmir gibi yapmalıyız. Ortak paydayı oluşturmalıydık. Gelinen nokta budur. Sen yoksan bir eksiğiz sloganını bu seçim için şöyle değiştirmek istiyorum. Sevgili Kardeşim sen sandığa gitmezsen AKP bir fazla. Sandığa zahmet edip gitmeyen kardeşlerimiz bilsinler ki bir daha sandığa gidecek ortam bulamayacaklar. Böylesine ciddi bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Balbay ile Foça Belediye Meclis üyesi Serdar Tunçbay’a sürpriz doğum düzenlendi. Anonsla getirilen pastanın mumları, Balbay’ın, "özgürlüğümün ilk doğum gününü Foça’da kutluyorum. İkinci doğum gününü de inşallah CHP iktidarında kutlayacağız" sözlerinin ardından üflendi. Seçim çalışmalarında emeği geçen gençler adına Kemal Çiftçi’ye, Kadın Kolları eski Başkanı Beyhan Türker’e, Başkan Aday adayları Celal Çankaya ve Gökhan Demirağ’a plaket takdiminin ardından yemek Cengiz Onur ve grubunun türküleri eşliğinde son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!