Muş'ta otobüs seferleri durdu

Güncelleme Tarihi:

Muşta otobüs seferleri durdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 15:30

MUŞ Otogarı'nda şehirlerarası yolcu taşıma hizmeti veren 70 otobüs, sahipleri tarafından satılığa çıkarıldı. Üzerine ‘Acilen Satlıktır’ yazan otobüslerin önünde basın açıklaması yapan Türkiye Otobüsçüler Derneği (TOFED) Muş Şube Başkanı Rüstem Sayım, “Uçak firmalarına uygulanmayan Özel Tüketim Vergisi, otobüs firmalarına uygulanıyor. Bu da rekabet etmemizi engelliyor” dedi.

Muş Otogarı'nda bugün saat 13.00'de bir araya gelen TOFED, Muş Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanları, otobüs şöförü ve otogar çalışanları, ortak bir basın açıklaması yaptı. Peron dışına çekilen 70 otobüsün önünde bir açıklama yapan TOFED Muş Şube Başkanı Rüstem Sayım, “Uçak firmalarına uygulanmayan Özel Tüketim Vergisi, otobüs firmalarına uygulanıyor. Bu da rekabet etmemizi engelliyor. Uçaklar daha ucuz fiyata götürdüğü için vatandaş bizi tercih etmiyor. Bundan dolayı da zarar ediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı, yol ve kilometre hesabı yapmadığı için yanlış fiyat uygulaması yapıyor. Ayrıca kaçak mazota önlem alınamaması da bizi etkiliyor. Bundan dolayı 70 otobüsümüzü satlığa çıkardık. Muş'tan diğer şehirlere olan tüm seferler, süresi belirli olmayan bir tarihe kadar durduruldu” dedi.

Öte yandan, otogarda yolculuk yapmayı bekleyen çok sayıda vatandaş, seferlerin iptal edildiğini öğrenince alınan karara tepki gösterdi. Yolcular, “Böyle bir karar anında alınmaz. Önceden haber verilmesi gerekirdi. Biz de ona göre önlemimizi alırdık” dedi.

Van'da da geçen salı günü yine aynı nedenle şehirlerarası yolcu taşıyan 300 otobüs, protesto amacıyla satılığa çıkarılmıştı. Eylemlerini hala sürdüren araç sahipleri, uçuş firmalarıyla rekabet edemediklerini söyleyip, soruna çözüm bulununcaya kadar seferlere başlamayacaklarını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!