Müslüman KardeÅŸler'in binası ateÅŸe verildi

Güncelleme Tarihi:

Müslüman Kardeşlerin binası ateşe verildi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 21:54

Kahire'de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteri düzenleyenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) merkez binaları göstericiler tarafından ateşe verildi.

Haberin Devamı

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi istifaya zorlamak veya erken seçim kararı aldırmak amacıyla çeşitli muhalif parti ve hareketlerin oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi ile Temerrüd (İsyan) Hareketi'nin organize ettiği gösterilerde cumhurbaşkanlığı ofisinin bulunduğu el-İttihadiye Sarayı önündeki Mursi karşıtlarının  sayısının her geçen dakika daha da arttığı gözleniyor.
    Â
Kahire'nin doğusundaki El-Abbasiye bölgesinden gelen yaklaşık 2 bin kişinin ellerindeki dev Mısır bayrağıyla Tahrir Meydanı'na yürüdüğü, Seyyide Zeyneb Camisi önünden hareket eden 30 bin kişilik bir grubun da aynı meydana ulaştığı ifade edilidi.
    Â
Başkent Kahire'nin çeşitli bölgelerinden protestocular Tahrir Meydanı'na akın ederken, Dokki'de bazı polislerin resmi üniformaları ile Mursi karşıtı göstericilere destek verdikleri iddia ediliyor. Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye'de de binlerce kişi El Korneş Caddesi'nde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi protesto eden gösteriler düzenliyor.
    Â
Muhalif liderlerden Hamdin Sabbahi, Tahrir Meydanı'ndaki gösteride yerini alırken, Mısır muhalefetinin önemli isimlerinden, eski Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muhammed el- Baradey'in de ilerleyen saatlerde meydanda olması bekleniyor.
    Â
Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önüne çok sayıda ambulans gönderildiği,  gönüllü doktorların bir  kısmının da aynı bölgede hazır beklediği bildirildi.
    Â
Ülkenin diğer kentlerinde meydanlarda toplanan çok sayıda muhalifin, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifasını isteyen gösterileri de devam ediyor.

/images/100/0x0/55ea752cf018fbb8f8813c68

    Â
İskenderiye'de gösterilerin ana merkezi olan Sidi Cabir Meydanı'ndakilerin sayısının on binleri bulduğu ifade ediliyor.
    Â
El-Minufiye, El-Garbiye, Suveyş illerinde toplanan göstericilerin sayısının da farklı bölgelerden gelenlerin eklenmesiyle giderek arttığı gözleniyor.
    Â
Şarkıye, Dakhaliyye, Garbiyye, Beni Suef ve Sohaj kentlerinde gruplar arasında gerginlik yaşanırken, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları, Şarkiyye ili Ebu Hamad şehrinde Hürriyet ve Adalet Partisi merkezini, Dakhaliyye, Şarkiyye ve Garbiyye kentinde ize Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) binalarını ateşe verdi. Garbiyye'de göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmada 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

49 KİŞİ GÖZALTINDA

Haberin Devamı

Mısır güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenledikleri operasyonlarda silah, molotof kokteyli ve bıçak bulunduran 49 kişinin göz altına alındığı bildirildi.
    Â
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre İskenderiye Kahire karayolunda 18 kişi bir minibüste çok sayıda silah ile birlikte yakalanırken, Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı (el-İttihadiye) yakınlarında silah ve molotof kokteyli bulundurdukları gerekçesiyle 5 kişinin göz altına alındığı kaydedildi.
    Â
Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) genel merkezinin bulunduğu Mukattam Bölgesi'nde de, polisin bir eve düzenlediği operasyonda molotof ve bıçak bulunduran 26 kişinin göz altına alındığı belirtildi.

MURSÄ°'YÄ° DESTEKLEYENLER MEYDANDA Â

Haberin Devamı

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek üzere Nasır City'de toplanan binlerce kişi gösterilerine devam ediyor.
    Â
Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda Mursi'ye destek gösterisine katılanların sayısı da gittikçe artıyor.
    Â
Asyut Kenti'nde de motosikletli konvoy oluşturan yüzlerce kişinin Mursi'ye destek verdiği belirtiliyor.
    Â
Meydanda yapılan açıklamada, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin, Mursi'ye destek gösterilerine katılacağı ve konuşma yapacağı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!