Musa başkanın evlat acısı

Güncelleme Tarihi:

Musa başkanın evlat acısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 14:24

Geçirdiği trafik kazası sonucu hastanede tedavi gören Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Musa Kulaklıkaya'nın kızının cenazesi toprağa verildi. 16 yaşındaki Sena Kulaklıkaya'nın cenaze töreni, devletin zirvesini buluşturdu.

Haberin Devamı

DEVLETİN ZİRVESİNİN DE KATILDIĞI CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Geçirdiği trafik kazası sonucu 16 yaşında yaşamını yitiren Sena Kulaklıkaya için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.   

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun namazı kıldırdığı cenaze törenine Sena Kulaklıkaya'nın babası Musa Kulaklıkaya ve ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ile bazı bürokratlar katıldı.

Haberin Devamı

Bardakoğlu, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, ölümün acı veren bir olay olduğunu, ancak insanların ölümden alacağı dersler bulunduğunu belirtti. Genç yaşta hayatını kaybedenler için “Allah'tan mağfiret” dileyen Bardakoğlu, Kulaklıkaya için bassağlığı diledi.
Kulaklıkaya'nın cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SEVİL YURDAKUL'UN CENAZE TÖRENİ

Öte yandan, Kocatepe Camisi'nde, emekli diplomat Sevil Yurdakul'un da cenaze namazı kılındı. Yurdakul'un cenazesine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı parti yöneticileri, emekli büyükelçiler ile subaylar katıldı. Baykal, Yurdakul'un yakınlarına başsağlığı diledikten sonra cenaze namazından önce camiden ayrıldı.

TİKA 1992 YILINDA KURULDU

Bakanlar Kurulu'nun 24 Ocak 1992 tarihli kararıyla Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir teşkilat olarak kurulan TİKA, 28 Mayıs 1999 tarihinde Başbakanlığa bağlandı.

TİKA'nın görevleri arasında gelişme yolundaki ülkelerle ekonomik, ticari, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim işbirliğini, bu ülkelerin kalkınmalarına katkıda bulunacak projelerle geliştirmek, bu ülkelerle ekonomik, ticari, teknik, sosyal, kültürel ve eğitim işbirliği ve yardım konularını belirlemek ve bu amaçla gerekli proje ve programları hazırlamak veya özel kuruluşlara hazırlatmak bulunuyor. TİKA ayrıca
Gelişme yolundaki ülkelerin bağımsız devlet yapılarının geliştirilmesi, mevzuatın hazırlanması, kamu görevlilerinin yetiştirilmesi, serbest piyasa ekonomisine geçiş sürecinde bankacılık, sigorta, dış ticaret, bütçe ve vergi sistemi gibi alanlarda ihtiyaç duyacakları yardımları sağlamak, bu ülkelere uzmanlar gönderilmesi, bu ülkelerden gelecek eleman ve öğrencilerin eğitim ve staj görmesi, bu kişilere burs tahsis edilmesi amacıyla gerekli düzenlemeleri ve koordinasyonu yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!