Murat Sancak’a silahlı saldırıda yeni detaylar

Güncelleme Tarihi:

Murat Sancak’a silahlı saldırıda yeni detaylar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 10:12

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ın otomobiline Hadımköy’de düzenlenen silahlı saldırı sonrasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İşadamı Ethem Sancak’ın yeğeni, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik saldırıda, 45’lik Colt olarak bilinen tabancaya ait mermiler kullanıldığı tespit edildi.

STAR Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, koruması ve şoförünün bulunduğu otomobil önceki gün 12.00 sıralarında Hadımköy’deki Alkent 2000 Sitesi önünde çapraz ateşe tutulmuştu. 21 kurşunun isabet ettiği otomobilde büyük bir şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı.

ORTAK ÇALIŞMA

Saldırının ardından İstanbul Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganları belirlemek için ortak bir çalışma başlattı. İstanbul polisi, olay yerinden kaçan saldırganların Volkswagen Jetta marka bir otomobil kullandıklarını belirledi.

GÖRÜNTÜLER TARANIYOR

Haberin Devamı

Plakası, markası ve modeli tespit edilen otomobil saldırganları yakalamak için şu an polisin elindeki en önemli iz. İstanbul polisi, MOBESE kameralarından gelen görüntüleri tarayarak, saldırganların kullandığı otomobile ve saldırganların izine ulaşmaya çalışıyor. Balistik inceleme sonunda, saldırganların kullandığı mermilerin 45’lik Colt olarak tabir edilen silaha ait olduğu tespit edildi. Amerikan yapımı silah, piyasada ruhsatsız olarak temini güç bir silah olarak biliniyor.

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü’nde ifade veren Murat Sancak’ın herhangi bir organize suç örgütünden veya bir kişiden tehdit almadığı yönünde ifade verdiği kaydedildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!