Murat Boz açtığı tazminat davasını kazandı

Güncelleme Tarihi:

Murat Boz açtığı tazminat davasını kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 09:13

Murat Boz, aleyhinde “Keçi memesi gibi” ifadesini kullanan Prof. Dr. Nazım Durak’a açtığı tazminat davasını kazandı. Durak, ünlü şarkıcıya 5 bin lira ödeyecek.

Haberin Devamı

ŞARKICI Murat Boz, geçtiğimiz yıl aleyhinde “Keçi memesi gibi” ifadesini kullanan Prof. Nazım Durak’a 100 bin liralık tazminat davası açmıştı. Avukatı Hasan Demirel aracılığıyla mahkemeye başvuran Boz, kamuoyu önünde bu ifadeyle şahsına hakaret edildiğini ve küçük düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Durak’ın bir televizyon kanalında Boz’un görüntülerini yorumladığını belirten avukat Demirel, “Davalı, müvekkilimin sesini yumuşatmak için çeşitli hormonlar aldığını, müvekkilimde jinekomastinin (anormal meme büyümesi) var olduğunu, bunun sporla gitmeyeceğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiştir. ‘Aynı keçi memesi gibi’ ifadesini kullanarak müvekkilime hakaret etmiş ve kamuoyu önünde küçük düşürmüştür” dedi.
  
SEVİMLİ BİR BENZETME
Murat Boz’un açtığı davaya cevap veren Prof. Nazım Durak’ın avukatı Mehmet Altun ise müvekkilinin bu ifadeyi kamuoyu tarafından sevimli kabul edilebilecek bir benzetme olarak kullandığını, davacının şahsına hakaret etmediğini iddia etti. Avukat Altun cevap dilekçesinde; “Müvekkilim davacının sadece fiziki görüntüsü hakkında, görüntüsünün nasıl daha iyi olabileceği yönünde konuşmuştur. ‘Keçi memesi gibi’ ifadesinde ‘gibi’ benzetme edatını kullanarak davacının şahsı değil, görüntüsündeki bozukluk eleştirilmek istenmiştir. Teşbihte hata olmayacağı için davacının yapılan yorumlardan alınmayacağı düşünülmüştür. Davacının şahsı için değil, memeleri için kullanılan bu ifade, kamuoyunun daha kolay bir şekilde anlaması için, herkesçe sevimli kabul edilebilecek, ifadeyi desteklemek amacıyla söylenmiş bir benzetmedir” dedi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bir süredir devam eden tazminat davası önceki gün karara bağlandı. Mahkeme, davanın açıldığı 18 Eylül 2012 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 5 bin lira manevi tazminatın davalı Prof. Nazım Durak’tan alınarak davacı Murat Boz’a ödenmesine hükmetti. Davacı Murat Boz’un fazlaya ilişkin manevi tazminat talebi ile kararın ulusal gazetelerde yayınlanması talebinin ise reddine karar verildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!