Mumcu'dan AKP ve CHP'ye 'ayak oyunu' suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Mumcudan AKP ve CHPye ayak oyunu suçlaması
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2005 13:09

AKP'den ayrılarak ANAP'a katılan Erkan Mumcu, AKP ve CHP’nin Hazine yardımıyla ilgili yeni düzenlemesini "küçük ayak oyunları" olarak niteledi. Mumcu, "Umarım ki Sayın Cumhurbaşkanı, bu girişimi geri gönderecektir" dedi.

Haberin Devamı

ÂKüçük partiler Hazine yardımı alamayacak

AKP’den dün istifa eden Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'na parti rozetini takan Mumcu, törende yaptığı konuşmada AKP ve CHP’nin hazine yardımıyla ilgili yasa düzenlemesine sert tepki gösterdi. Değiştirilen yasanın ANAP döneminde çıktığını anımsatan Mumcu, değiştirilen düzenlemenin siyasetin finansmanının gayri meşru odaklarca yapılmaması için alınmış bir önlem olduğuna dikkati çekerken, kabul edilen teklifi "tebessümle" karşıladığını ifade etti.

"CUMHURBAŞKANI GERİ GÖNDERECEKTİR"

Söz konusu olayın kendisine bir karikatürü hatırlattığını ifade eden Mumcu bunu, mezarlıktan geçen birinin "yaylalar" şarkısını söylerken mezarlıktan kalkan bir takım varlıkların buna koro halinde eşlik ettiğini belirterek açıkladı.

Haberin Devamı

"Bu yasanın sağlayacağı 1.8 trilyonluk katkı, kendi üyelerimizden sağlayabileceğimiz bir şeydir" diyen Mumcu, "Eğer bütün mesele bu ise biz bundan rahatlıkla feragat edebilirdik. Umarım ki sayın Cumhurbaşkanı demokrasinin özüne aykırı olan bu girişimi geri gönderecektir. Küçük ayak oyunlarının bizi yolumuzdan vazgeçireceğini düşünen varsa sadece hayal görüyor ve olmayacak duaya amin diyor" dedi.

"İÇİMİZ BURKULUYOR"

Mumcu, CHP’nin muhalefet yapma kaygısında olan bir parti olmadığını savunurken, AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da sitemde bulundu. ANAP’ın 312’nci madde değişikliğine katkıda bulunarak Başbakan’a siyaset yolunu açtığını ima eden Mumcu, "O özgürlükleri ANAP’ın katkılarıyla elde eden insanların bugün yaptıkları karşısında içimiz burkuluyor" dedi.

"PANÄ°K DURUMU"

Mumcu, AKP ve CHP’ye yönelik tepkisini, "2.5 yılda hiç bir sorunda uzlaşamayan iktidar ve muhalefetin bir çırpıda böyle bir konuyu çıkarmış olmaları sadece içine düştükleri panik durumunun bir ürünüdür" diye sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!