Mumcu: Meşru siyaset alanında bir gecekondu hükümet var

Güncelleme Tarihi:

Mumcu: Meşru siyaset alanında bir gecekondu hükümet var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 12:40

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Meşru siyaset alanında bir gecekondu hükümet var” dedi.

Haberin Devamı

Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında, 13 yaşında evlendirilen bir kızın, 15 yaşında çocuk sahibi olduğunu; 16 yaşında ise koca dayağından öldüğünü belirterek, “İnsanlık suçları, sadece suçu işleyenlerin değil, seyirci olan, görmezden gelen herkesindir. Herkes, kendini o kızın annesinin yerine koymalıdır” diye konuştu.
“Türkiye'de temel hak ve hürriyetlere sahip çıkacak, şefkatle halkı kucaklayacak devletin olmadığını” ifade eden Mumcu, şöyle devam etti:

“Meşru siyaset alanında bir gecekondu hükümet var. Türk milleti, iktidara tek partinin gelmesine sevinirken, elinde kalan gecekondudur. Bir önergeyle milletin hak ve hukukunu çalan bir hükümet var. Türkiye, dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip. Akıllı, uslu bir hükümetle dünyanın 10. ülkesi olması işten bile değil.

Haberin Devamı

Millete bunları yaşatan adaletsiz düzendir. İnsanları, bu adaletsizlik içinde devletine saygısını yitiren varlıklar haline getirdiler. Millet bizi, zevki-sefa sağlayalım diye vekil kılmadı. Kendi hak ve hukukunu korumamız için vekil kıldı. Her geçen gün milyonlarca insan fakirleşirken, mutlu bir azınlık 'işler yolunda gidiyor' diyerek hipnoz uyguluyor. 13 yaşındaki kızın yaşadığı hakikat, bu masalın büyüsünü bozuyor.”

İŞSİZLİK SORUNUNUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Esnafın kepenk kapattığını; çiftçinin ektiğini biçemediğini, biçtiğini satamadığını; sanayicilerin takatlerinin sonuna geldiğini söyleyen Mumcu, “Bunun karşısında sanal Türkiye'de, sanal mal, sanal para ithal edenler, sanal cennet içinde olduklarını söylemeye devam ediyor” dedi.

Erkan Mumcu, “Türkiye, altın değerindeki zaman ve fırsatlarını, ne yazık ki heba ediyor, israf ediyor; bu israflar, bedeli halka ödettirilen fatura haline geliyor. Bu ülkenin, bu vatandaşın halini bilen, elinden tutabilecek, şefkatle bağrına basacak bir hükümete, iktidara ihtiyacı var” diye konuştu.

Türkiye'nin en temel sorununun işsizlik olduğunu belirten Mumcu, sözlerini şöyle tamamladı:

“İstediğiniz kadar böbürlenin, milletin emanetini mülkiyet saymak, sizi eğlendirmekten başka bir şey olmayacaktır. Çözemediğiniz hangi sorun varsa gelin, yardımcı olalım. Öyle kürsülerden nara atmakla sorunlar çözülmez. Türkiye'nin temel sorunu olan işsizliğin nasıl çözüleceğini gelin öğretelim. Milyonlarca insanı, işsizlik belasından kurtaralım.
İşsizliğin çözümü için vergi, tarım, sosyal güvenlik ile teşvik ve muafiyetler reformunu birlikte ele alın. Sosyal güvenlik açıklarının kapatılması için ayrılan 20 milyar doları 30 milyar dolara çıkarıp, iş yaratan motora çevirin. Güvenlik şemsiyesinden mahrum insanlara güvence verin ki hapse girmesinler. Türkiye'nin yaşadığı hiçbir sorun çaresiz değildir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!