Mumcu afişleri toplatıldı

Güncelleme Tarihi:

Mumcu afişleri toplatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2013 14:25

Ankara Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı gazeteci Uğur Mumcu’nun yazdığı, “Söz Meclis’ten İçeri” adlı tiyatro oyununun afişlerini toplattı. Yenimahalle Belediyesi’nin desteğiyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunun afişlerinin üçüncü kez toplatıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb5ec9f018fbb8f8bcb91e
Ankara Ekin Tiyatrosu, 1993’te öldürülen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’nun “Söz Meclisten İçeri” adlı eserinden uyarlanan 18 Nisan’da sergileyecek. Oyunun dünya prömiyerinin, Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yapılacağına ilişkin afişler hazırlandı. Afişler, ilçedeki elektrik direklerine asıldı. Ancak bir süre sonra ana cadde üzerideki afişler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplandı. Bu durum iki belediye arasında afiş krizi çıkmasına yol açtı.

EŞİTLİK ANLAYIŞI YOK
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, daha önceden de CHP ile ilgili afişlerin söküldüğünü kaydederek, “Siyasi partilere eşit davranılmalı. Bunlarda eşitlik anlayışı yok. Sadece AKP’nin afişleriyle nasıl dolduruyorsun şehri diye sorarlar adama. AKP’li il ve ilçe belediyeleri istedikleri her yere afişlerini asabiliyorlar. Yasaksa onlara da yasak olmalı. Ama Büyükşehir yasağı sadece CHP’li belediyeler sözkonusu olunca uyguluyor” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİ SORUMLULUĞUNDA
Büyükşehir Belediyesi yetkilleri ise 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’na göre ana bulvarların kendi sorumluluklarında olduğunu anımsatarak, şunları söylediler:
“Kanuna göre bilboard, afişler, reklam panoları Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sorumluluğunda. Bazı ilçe belediyeleri, kendi reklam panolarını Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki alanlara yerleştiriyor. Bunlar yasal değil, her zaman uyarıyoruz. ‘Sadece kendi faaliyetlerimizi anlatacağız’ diyorlardı şimdi reklam bile alıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerde çoğu zaman toplanıyor, sadece CHP’li değil, AK Partili ilçe belediyelerininkini de topluyoruz. Çünkü yasal değil.”



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!