Mükemmel uyumun yolu

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel uyumun yolu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

NATUREL'DE BU AY

‘‘Erkekler için en iyi seks evlilikte’’ başlıklı bir araştırma; ‘‘Güvenli seks seksi olabilir mi?’’ sorusunun cevabı; son dönem yıldızı parlayan popçulardan Deniz Seki ile röportaj; doğal tedavi yöntemleri üzerine bilgiler; renklerin enerjisini, renkler ve kokular arasındaki ilişkiyi inceleyen bir yazı; İstanbul'daki çeşitli lokantaların mönülerinden en sağlıklı yemekler listesi...

Sağlıklı yaşam dergisi Naturel, bu ay son zamanlarda büyük ilgi gören Aikido'ya yer verdi. Savunmayı bir sanat haline getiren Aikido, Türkiye'de de gözde sporlardan biri olma yolunda. Aikido'ya gösterilen bu yoğun ilginin en son göstergelerinden biri de geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi Ayazağa kampusünde gerçekleştirilen Aikido semineri oldu. Siyah kuşak 7. Dan Aikido ustası Minoru Kanetsuka'nın verdiği seminerin genç, yaşlı, kadın, erkek pek çok katılımcısı var. Minoru Kanetsuka, neredeyse tüm güne yayılan seminerler boyunca gösterdiği teknik inceliklerle katılımcıları büyüledi. 57 yaşındaki Kanetsuka'nın sergilediği enerji ise ayrıca dikkat çekiciydi. Naturel dergisi ile görüşen Kanetsuka, Aikido teknikleri sayesinde, çok küçük bir güçle çok büyük bir güce karşı konulabileceğini belirtiyor ve bu yüzden kadınların, yaşlıların ve fiziksel açıdan çok da kuvvetli olmayan kişilerin bile Aikido da ustalaşabileceğini ekliyor.

Aikido'yu Türkiye'ye tanıtan Mustafa Aygün ise bir dövüş sanatı olarak bilinen Aikido'nun, aslında kişiye fiziksel çevresi ile çatışmadan yaşamanın inceliklerini öğrettiğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!