Müjgan beraat etti Yargıtay idam istedi

Güncelleme Tarihi:

Müjgan beraat etti Yargıtay idam istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

‘Şeytan Müjgan’ trilyoner eşi Fatih Mehmet Çulha’yı öldürtmekle suçlandı ama beraat etti. Şeytan Müjgan ve suç ortakları Yargıtay'ın bozma kararıyla idam istemiyle yeniden yargılanacak.

Ankara'da kardeşi ve sevgilisiyle bir olup trilyoner kocasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve beraat eden Müjgan Çulha hakkındaki karar Yargıtay'dan döndü.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Çulha ve sevgilisinin, kardeşi Yaşar Özel'le birlikte eşini ‘taammüden’ öldürdüğü gerekçesiyle idamla yargılanmasına karar verdi.

Ankara'da Ortadoğu Nükleer Tıp Cihazları Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi 34 yaşındaki Fatih Mehmet Çulha'nın içinde bulunduğu otomobili, 10 Şubat 2000 günü İçel'in Silifke İlçesi İmamuşağı Köyü yakınlarında, uçuruma yuvarlanmış ve yanmış halde bulunmuştu. Olay, jandarma kayıtlarına ilk önce trafik kazası olarak geçmişti.

CİNAYETİ KARDEŞ ÜSTLENDİ

Ancak kısa süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne olayın cinayet olduğu ihbarı yapıldı. Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanıklardan Yaşar Özel cinayeti üstlenmiş ve ‘‘kasten adam öldürmek’’ suçundan 21 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Olayı planladığı iddia edilen, Müjgan Çulha beraat ederken, sevgilisi Haluk Ayhan ve Nazlı Demirez'e de ‘‘delilleri yok etmek’’ suçundan 3'er yıl ağır hapis verilmiş, yattıkları süre gözetilerek salıverilmişlerdi. Ancak Yargıtay, mahkemenin bu kararını bozdu. Bozma kararında eylemlerin, TCK'nın 450/4 maddesindeki ‘Taammüden adam öldürme’ suçuna yardım şeklinde değerlendirilerek, idamla cezalandırılmaları istedi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlayan yargılamada, kayıplara karışan Müjgan Çulha ile sevgilisi Haluk Ayhan hakkında ‘gıyabi tutuklama’ kararı çıkarıldı.

Trilyoner eşini nasıl öldürttü

Müjgan Çulha, Fatih Mehmet Çulha ile 1993 yılında evlendi. Ancak bir süre sonra, kocasının yanında çalışan Haluk Ayhan'la ilişkiye girdi. Müjgan Çulha ifadesinde, kocasının iş için Ankara dışına çıktığı dönemlerde, Haluk Ayhan'ın Batıkent'teki evine gittiğini söyledi.

Bu ilişkiyi öğrenen eşi ise kendisinden boşanmak istedi. Ancak Müjgan Çulha, boşanırsa trilyoner eşinin mirasından mahrum kalacağı için buna yanaşmadı. Kocasının ısrarı üzerine ise kardeşi Yaşar Özel ve sevgilisiyle öldürme planları yaptı.

Eniştesinin Ankara Çayyolu'ndaki evine gelen Yaşar Özel, kendisini önce eterle bayılttı daha sonra da bıçaklayarak öldürdü. Bu süre içinde Müjgan Çulha, evin önündeki, eşine ait otomobilde oturarak bekledi.

CESEDİ BAGAJDA TAŞINDI

Müjgan Çulha, sevgilisi Haluk Ayhan, Yaşar Özel ve sevgili Nazlı Demirez, cinayetten sonra maktülün işyerine gitti. Vasiyetname olup olmadığını öğrenmek için Çulha'ya ait kasayı açan dört kişi, hiçbir şey bulamadı. Nazlı Demirez'in de Çulha'nın bir dönem muhasebeciliğini yaptığı tespit edildi.

25 yaşındaki Yaşar Özel daha sonra cesedi ortadan kaldırmak için filmlere konu olacak bir plan hazırladı. Eniştesinin Silifke'ye yazlığına giderken sürekli kullandığı yola otomobilinin bagajında cesetle birlikte giden Yaşar Özel, kendisini başka bir otomobille takip eden ablası ve diğerleriyle de cep telefonuyla sürekli haberleşti. Olay yerine geldiklerinde cesedi bagajdan çıkarıp şoför mahalline yerleştirdiler ve otomobili şarampole yuvarladılar. Ardından da bir su bidonu benzini döküp otomobili yakarak olay yerinden uzaklaştılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!