Muhteşem Yüzyıl dizisine protesto

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl dizisine protesto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 14:49

“Muhteşem Yüzyıl” dizisi, Eyüp'te bir grup tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Eyüp Sultan Camisi Meydanı'nda toplanan Saadet Partisi Eyüp Gençlik Kolları üyeleri, diziyi protesto eden pankartlar açarak, sloganlar attı.

Saadet Partisi Eyüp Gençlik Kolları Başkanı İlker Çiftçi burada yaptığı açıklamada, “Kanuni Sultan Süleyman Hanı doğru tanıtmayan bu kötü dizideki sahneler, tam anlamıyla bir ihanet, bir iftiradır” dedi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın, yarım asra yakın padişahlık yapan, ibadetlerine özen gösteren, Harem'de değil seferde ruhunu Allah'a teslim eden bir mücahit olduğunu vurgulayan Çiftçi, bu yüzden Avrupa'da uyandırdığı korku ve saygınlıktan ötürü “Muhteşem”, “Büyük Türk”, “Kanuni”, “Padişah” gibi unvanlarla anıldığını söyledi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın içki ve kadın müptelası, çarpık ilişkiler içinde zevk düşkünü bir kimse olarak gösterilmesini “terbiyesizlik” olarak
değerlendiren Çiftçi, “Toplumu olumsuz yönde etkileyen, insani özellikleri ve ahlakı önemsemeyen, yanlış bir Osmanlı algısını zihinlere çivileyen, genç nesillerin ecdadını doğru tanımasını engelleyen, yetişen yeni nesilleri tarihinden ve geçmişinden utandırmayı amaçlayan, acaba mı dedirtmeye çalışan bu diziyi ve bu anlayışları şiddetle ve nefretle kınıyor ve protesto ediyoruz” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!