Muhtarın domuz avında vurduğu aza öldü

Güncelleme Tarihi:

Muhtarın domuz avında vurduğu aza öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 12:36

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde domuz avına çıkan Durupınar Köyü Muhtarı 35 yaşındaki Mehmet Ünal, çalılıkların arasında domuz sandığı muhtarlık azası 55 yaşındaki Yılmaz Aydın'ı vurdu.

Aydın olay yerinde yaşamını yitirirken, Muhtar Ünal'ın yıllar önce yine bir domuz avında kazayla arkadaşını vurup ölümüne neden olduğu, cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Olay, İnebolu'ya bağlı İkizler Köyü'ne 1.5 kilometre uzatlıktaki Göynükler Yolu Mevkii'nde meydana geldi. Üçevler Köyü Muhtarı Refik Küslümoğlu ve Durupınar Köyü muhtarlık azası Yılmaz Aydın, domuz avı için İkizler Köyü'ne gitti. İki arkadaşa bir süre sonra Durupınar Köyü Muhtarı Mehmet Ünal da dahil oldu. Araçlarını köy içine bırakan 3 arkadaş, dar patika yolda bir süre birlikte yürüdükten sonra avlanmak için ayrıldı. Kısa bir süre sonra Durupınar Köyü Muhtarı Mehmet Ünal, çalılıkların birşeyin kıpırdadığını görünce domuz olduğunu düşünüp ruhsatlı otomatik av tüfeğinin tetiğine bastı. Muhtar Ünal'ın tüfeğinden çıkan saçmalar, çalıların arkasındaki Yılmaz Aydın'a isabet etti. Göğsünden vurulan Aydın olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen jandarmaya teslim olan Muhtar Ünal ilk ifadesinde, çalılar kıpırdayınca domuz olduğu düşüncesiyle ateş ettiğini, ancak arkadaşını vurduğunu söyledi. Evli ve 7 çocuk babası olduğu belirtilen aza Yılmaz Aydın'ın cenazesi, Cumhuriyet Savcısı tarafından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Muhtar Mehmet Ünal gözaltına alındı.

Muhtar Mehmet Ünal'ın daha önce de gittiği domuz avında kazayla yanındaki bir arkadaşını vurup ölümüne neden olduğu ve bu nedenle bir süre cezaevinde yattığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!