Muhtardan Valiye bar şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Muhtardan Valiye bar şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 17:59

DENİZLİ'de içkili yer bölgesi ilan edilen Tabakhane'ye, böyle yerler açılmasını mahalle halkının istemediğini söyleyen muhtar Süleymen Akhan Denizli Valisi Yavuz Erkmen'den olumlu yanıt alamadı.

Kirişhane Mahallesi Muhtarı Süleyman Akhan, Vali Yavuz Erkmen'e, vatandaşın bölgeye açılan bir tane bardan dolayı rahatsız olduğunu belirterek, “Buraya çok sayıda içkili yer açılırsa ne gibi önlem alınacak? Biz her gün sarhoşlarla mı başbaşa kalacağız?” diye sordu. Vali Erkmen, bölgenin sadece içkili yer olarak düşünülmemesini, buranın tamamlandığı taktirde Avrupai bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran, Denizli'nin içkili yer bölgesi olarak belirlenen Tabakhane'deki deri işletmecileriyle bir araya geldi. Vali Erkmen, Ankara Karayolu üzerinde Kocabaş ve Kaklık Beldeleri arasında yapılacak Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısının tamamlandığını belirterek, “Bu konuda kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Sizi ve şehri düşünerek, ilkel çalışma koşullarından kurtulup daha iyi yerlere gidilmesini istiyoruz. Bu bölgede işletmeciler de, çalışanlar da sıkıntıya girecek. Taşınma konusunda bize ne düşüyorsa yardımcı olacağız. Bir an önce bu konuları gündeme getirerek, çabuk davranmamız gerekir. Biraz daha duyarlı olalım” dedi.

Başkan Yardımcısı Zolan, taşınma konusunda işletmelere mali yük düştüğünü belirterek, “Esnaf bu yükü doğrudan karşılamada zorlanacaktır. Tüm işletmelerin kıymet taktiri yapıldı. Belediye yapılan kıymet takdiri kadar Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak işletmelerin inşaatlarını yapacak” dedi.

MAHALLELİ RAHATSIZ

Konuşmaların ardından Kirişhane Mahallesi Muhtarı Süleyman Akhan, Vali Yavuz Erkmen'e, “Sayın valim, mahalle sakinlerinin kafasına takılan sorular var. Buraya bir tane bar açıldı. Bir tane olduğu halde vatandaş bundan fevkalade rahatsız oluyor. Buraya fazla sayıda içkili yer açılırsa ne gibi önlemler alınacak? Biz her gün böyle sarhoşlarla baş başa mı kalacağız? Vatandaş bundan tedirgin” dedi. Vali Erkmen ise Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile zaman zaman bu konuyu konuştuklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu bölge mimarı anlamda restore edilip Denizli için yalnız içkili yerler anlamında değil, sanatçılar, ressamlar, heykeltıraşlar ve üniversitenin bir takım bölümlerinin burayı getirilmesiyle her yönüyle Avrupai tarzda bir yer olacak. Mimari düzenleme yapılarak bugün dünyanın her tarafında görülen turizm anlamında çok güzel otantik yerler yaratmak mümkün.”

Pamukkale'yi her yıl 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyleyen Erkmen, “Bu kişiler şehire gelip alışveriş yapamıyor. Bu bölgede hediyelik eşya satış yerleri yaratılabilir. Ressamlar için atölyeler oluşturabilir. Burası turizm amaçlı olarak değerlendirebilir. Nasıl ki bugün büyük şehirlerde turistlerin geldiği, dinlendiği, alışveriş yaptığı yerler var. Burayı çok güzel restore ettikten sonra Denizli'de de yerli ve yabancı turistin dolaştığı güzel bir çarşı haline getirilebilir” dedi.

Denizli Belediyesi'nin içkili yerler bölgesi olarak ilan ettiği Tabakhane bölgesinde ilk bar geçen yıl Aralık ayında Alaturka ismiyle açılıp faaliyete geçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!