Muhtar ve aza katiline 2 kez müebbet hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Muhtar ve aza katiline 2 kez müebbet hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 13:16

TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde ayçiçek tarlasından hırsızlık yaparken kendisini uyaran Ballıhoca köyü muhtarı Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldüren 19 yaşındaki Cüneyt Gözlek hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen 1 Eylül günü Muratlı İlçesi Ballıhoca köyünde meydana gelen olayda köydeki tarlalarından 2 kişinin ayçiçeklerin başlarını keserek çaldığını öğrenen köy muhtarı Kadir Akkavak, azalar Şerafettin Meriç ve Cemal Meriç'i de yanına alarak tarlalara gitti. Hırsızlık yapanların 59 YL 045 plakalı otomobil ile kaçtığını gören Muhtar Akkavak, 59 KA 535 plakalı otomobil ile yanındaki azalarla birlikte şüphelilerin peşine düştü. Köy girişinde hırsızların önünü kesen muhtar, şüphelilerdeh 45 yaşındaki Cavit Gözlek ve oğlu 19 yaşındaki Cüneyt Gözlek ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Cüneyt Gözlek araçtan çıkarttığı pompalı tüfek ile muhtar ve azası Şerafettin Meriç’e birer el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Tüfek tutukluk yaptığı için canını kurtaran diğer aza Cemal Başakçı ise hemen sağlık ekiplerine haber verdi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan muhtar Akkavak ve azası Şerafettin Meriç, hastaneye giderken hayatını kaybetti.

Cinayet şüphelisi olarak aranan baba-oğlu ise kısa sürede jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cüneyt Gözlek tutuklanırken, babası ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı cinayete ilişkin iddianamesini tamamladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi de ididanameyi kabul etti ve dava açıldı. Açılan davada muhtar Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldüren Cüneyt Gözlek hakkında ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek’ ve ‘Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmek’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması istendi. Davanın ilk duruşması 3 Ocak günü yapılacak.

OĞLU FACEBOOK'DA ÖZLEMİNİ DİLE GETİRİYOR

Akkavak'ın büyük oğlu 20 yaşındaki Mehmet Akkavak, Facebook'da babası için grup oluşturdu. 310 üyesi olan ‘Kadir Akkavak Ölmedi’ isimli grupta her gün babasına olan özlemini anlatan Mehmet Akkavak, babasına söz verdiğini ve ona layık bir evlat olacağını yazdı. Oğul Akkavak babasına açtığı grubun sayfasına “Çok aradı mı ecel seni? Çok mu özledi meleklerin? Çok mu aceleydi gidecek yerin? Çok gözyaşı döktü gözlerim ama sana söz verdim sana yakışır bir evlat, sana layık bir öğretmen olacağım, boşa gitmeyecek emeklerin. Sen ölmedin ben bir ömür geleceksin diye beklerim” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!