Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 08:14

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu hayatını kaybetti. Yazıcıoğlu son yolculuğuna Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasiler ve çok sayıda vatandaş tarafından uğurlandı.

Haberin Devamı

Vefat haberini Twitter adresinden duyuran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas'a hareket etti. Destici, Twitter'dan attığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi "Fidan Annemiz" Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Câmiamızın başı sağolsun.”

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR


HASTANE YÖNETİCİSİNDEN AÇIKLAMA

Sivas Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Hayati Öztürk, Fidan Yazıcıoğlu’nun sabah 03.30 sıralarında yoğun bakım servisinde hayatını kaybettiğini belirterek, "Kurumum ve şahsım adına Yazıcıoğlu ailesine sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi. Yazıcıoğlu’nun 1 aydır hastanede tedavi gördüğünü belirten Prof.Dr. Öztürk, "Kalp krizi sonucu hastanemize gelmişti. Anjiyo yapılarak stent uygulaması yapıldı. Bir hafta sonra normal kardiyoloji odasına alındı. Daha sonra evde bakım hizmeti verilmeye başlandı. Geçen hafta akciğer enfeksiyonu tanısıyla hastanemizde tedavi görmeye başladı. 2 gündür ise makine destekli yaşam ünitesinde tedavi görüyordu" ifadelerini kullandı. / Halife YALÇINKAYA-Gökhan CEYLAN/ SİVAS, (DHA)

Haberin Devamı

Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu vefat etti


SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Fidan Yazıcıoğlu’nun cenazesi hastanede yakınlarınca alındıktan sonra Ulu Cami’ye getirildi. Burada oğlu Yusuf Yazıcıoğlu ve yakınları tarafından taziyeler kabul edildi. Ulu Cami’deki cenaze namazına Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi. Kalabalık cami avlusuna sığmadı. Cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

BAŞBAKAN DA KATILDI

Fidan Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından bugünkü programını değiştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenaze namazına katılmak üzere uçakla Sivas’a geldi. Havalimanında Vali Alim Barut tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu’na Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik etti.

Haberin Devamı

Cuma namazına yetişemeyen Başbakan Davutoğlu, cenaze namazı için saf tutulduğu sırada camiye geldi. Başbakan Davutoğlu, Fidan Yazıcığoğlu’nun oğlu Yusuf Yazıcıoğlu ile yakınlarına taziyede bulundu. Cami avlusunun dolması nedeni ile cemaatin bir kısmı cami içerisinde kaldı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile il protokolü ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR SÜRE OMUZUNDA TAŞIDI

Cenaze namazının kılınmasının ardından Başbakan Davutoğlu, Fidan Yazıcıoğlu’nun tabutuna omuz vererek cami avlusunda bir süre taşınmasına yardım etti. Daha sonra kalabalık arasından ayrılan Davutoğlu, cami avlusunda bulunan şeyh mezarlarının yanında dua ettikten sonra camiden ayrılarak Sivas Valiliği’ne geçti.

Haberin Devamı

Başbakanın cami avlusundan ayrıldığı sırada bir kişi "Muhsin Yazıcıoğlu’nun katillerini bulacağız" diye bağırdı. Bu kişiye çevredekiler müdahale edince kısa süreli arbede yaşandı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu vefat etti

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Tekbirler eşliğinde camiden çıkarılan Fidan Yazıcıoğlu’nun cenazesi daha sonra cenaze arabasına konuldu. Ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’na götürülen Fidan Yazıcıoğlu, buradaki aile mezarlığında dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Başbakan Davutoğlu, Valilik ziyaretinden sonra taziye evine giderek başsağlığı dileklerini iletti.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, BBP’nin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesinin vefat haberinin akabinde aileyi ayrı ayrı telefonla arayarak taziye dileğinde bulundular.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhume Fidan Yazıcıoğlu’nun oğlu Yusuf Yazıcıoğlu ile görüşürken, Emine Erdoğan ise merhumenin gelini Gülefer Yazıcıoğlu ile konuştu. Fidan Yazıcıoğlu’nun vefatından derin üzüntü duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin, merhumeye Allah’tan rahmet, aile bireylerine ve yakınlarına ise sabır ve metanet diledikleri öğrenildi. Erdoğan telefon görüşmesini Elazığ’a hareketinden önce gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!