Mühimmat deposu patlamasında şok karar

Güncelleme Tarihi:

Mühimmat deposu patlamasında şok karar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 16:58

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8’i asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın Eskişehir’de görülen ikinci duruşmasında, mahkeme heyeti davadan çekilme kararı aldı.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’daki 25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan cephanelik patlaması ile ilgili davanın duruşmasına öğleden sonra, dünkü mahkeme heyeti tarafından devam edildi. Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar, Hava Hakim Üsteğmen Yusuf Hatip ile Hava Hakim Teğmen Cevher Eren, tarafsız olarak mahkemeyi devam ettiremeyecekleri gerekçesi ile davadan çekildiklerini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar verdikleri çekilme kararı konusunda şehit yakınları ile avukatlara "Bu kararla ilgili bir diyeceğiniz var mı" diye sordu. Şehit yakınlarının çoğu heyetin devam etmesini isterken, tutuksuz sanık Binbaşı Ali Duran’ın avukatı Aydoğan Yolyapan ise "Sabah vermiş olduğumuz reddi hakim dilekçemizi tekrarlıyoruz" dedi.

Askeri Savcı Albay Erol Er de sabahki duruşmada yaşanan gergilikle ilgili olarak "Mahkeme heyeti bu saldırılardan dolayı tarafsız kalamayacaklarını belirterek çekilme talebinde bulundular. Çekilme konusu vicdani olduğundan bu hususu mahkemenin takdirine bırakıyoruz. Ayrıca sabah askeri mahkeme heyetine yapılan saldırılar için gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

''SABAH DURUŞMADA NAHOŞ OLAYLAR OLDU''

Mahkeme Başkanı Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar "Sabah duruşma salonunda bir takım nahoş olaylar yaşanmıştır. İyi niyetli hakimlerimize yönelik bu tavrı kınıyoruz. Biz de bu davada tarafsız davranamayacağımızdan dolayı çekiliyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti sabahleyin duruşmada meydana gelen gerginlikle ve yaşanan olaylarla ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 8 Ekim 2013 tarihine erteledi.

MAHKEMEYE PET ŞİŞE FIRLATTILAR

Sabah yapılan duruşma sırasında şehit yakınlarından bazıları, mahkeme heyetinin değiştiğini görünce, ellerindeki pet su şişelerini heyete doğru fırlattı. Ancak pet şişeleri heyet üyelerine isabet etmeden duvara çarptı. Artan gerginlik sırasında bazı izleyicilerin de bayılması üzerine, mahkeme heyeti duruşmaya yaklaşık 1 saat ara verdi.

GÖLCÜK’TEKİ ASKERİ MAHKEMEYE GÖNDERİLECEK

Alınan bilgilere göre, heyetin çekilme kararı ve dava dosyası en yakın yer olan Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki Askeri Mahkeme’ye gönderilecek. Karar kabul edilirse dosya Ankara’ya gönderilecek ve yeni mahkeme belirlenecek. Şayet çekilme kararı kabul edilmezse duruşma 8 Ekim 2013 tarihinde yine Eskişehir’deki Askeri Mahkeme’de devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!