'Muhammet Fatih'ler bitmez'

Güncelleme Tarihi:

Muhammet Fatihler bitmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 00:09

TERÖR örgütü PKK’nın saldırısında şehit olan Mardin’in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk (35) için Sakarya Valiliği önünde tören yapıldı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi başında asker ve polisler birlikte nöbet tuttu. Şehidin oğlu Asım Eren, cenazeye babasının 15 gün önce aldığı oyuncakla geldi. Küçük çocuğun bayrağa sarılı tabutu öpmesi törene katılanları duygulandırdı. Törende şehidin eşi Ayşegül Safitürk, tabuta sarılarak, “Aşkım sana şehitlik çok yakıştı” diyerek ağıt yaktı.

Törende gözyaşlarına hâkim olamayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak. Muhammet Fatih kardeşim benim aynı zamanda akrabamdı” dedi.

Şehit Safitürk’ün cenazesi daha sonra Arifiye ilçesindeki Kalaycı Merkez Camisi’ne götürüldü. Cenaze namazına, Belarus’un başkenti Minsk’ten dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Şehit oğlunun cenaze namazını kıldıran baba Asım Safitürk’ün konuşması sırasında Başbakan Yıldırım ağladı. Şehit Kalaycı Merkez Mezarlığı’nda defnedildi. 

ERDOĞAN: MUHAMMET FATİH'LER BİTMEZ
ŞEHİT Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buradaki konuşmasında, terörün kökünü kazıyacaklarını söyledi. Erdoğan, idam cezasının geri getirilmesi konusunda da “George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş o bizi ilgilendiriyor” dedi. Derik’te kaymakamlık göreviyle birlikte kendisine kayyumluk görevi olarak belediye başkanlık görevinin verilmesi nedeniyle Kaymakam Safitürk’le kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştüklerini belirten Erdoğan özetle şöyle konuştu:

KÖKÜNÜ KAZIYAMAZSAK HESABINI VEREMEYİZ
“Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil’de, şurada burada yaptıkları suikastlar ile bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatih’lerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah’ın izni ile bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak, bunun hesabını veremeyiz. Biz bu kadro olarak, ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim ve birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız zaman göreceksiniz er geç bu zafere ulaşacağız. Bu memlekette Muhammet Fatih’ler bitmez. Sabır bizim için bir rehavet anlamına gelmemeli, bunların kökünü kazımaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi devam ettirip Allah’ın izni ile bunun sonunu getireceğiz. Sabreden zafere ulaşır.”

'EŞKAL KAMERADA'
KAYMAKAM Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit olduğu ve 3 görevlinin yaralandığı bombalı saldırıda, patlayıcıyı makam odasına yerleştiren PKK’lı teröristin eşkali, güvenlik kamerası kayıtlarından saptandı. Teröristin kimliğinin belirlenmesi ve bina içindeki bağlantılarıyla ilgili soruşturma sürerken, gözaltında bulunan 38 kişiden 13’ü emniyetteki sorguları sonrası bırakıldı.  Kaymakam Safitürk kayyum toplantısı için Ankara’da bulunduğu sırada patlayıcının makam odasına yerleştirildiği belirlendi. 

BAKMADAN GEÇME!