Muhalefetsiz resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

Muhalefetsiz resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2013 01:07

CHP, MHP ve BDP genel başkanları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde vereceği 30 Ağustos resepsiyonuna katılmıyor.

Haberin Devamı

Resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının eşleriyle gelmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün evsahipliğinde tarihinde ilk kez Çankaya Köşkü’nde verilecek 30 Ağustos resepsiyonuna muhalefet liderleri katılmıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İzmir’e hareketinden önce gazetecilerin resepsiyona katılıp katılmayacağı sorusuna, “Hayır” yanıtını vererek uçağa gitti. CHP’den bildirilen programında da Kılıçdaroğlu’nun bugünkü törenlerin Anıtkabir, Çankaya Köşkü’ndeki tebrikat ve AKM’deki geçit törenine katılacağı belirtildi. CHP yönetimi, Gül’ün davetine katılma konusunda milletvekillerini serbest bıraktı. CHP’den birkaç milletvekilinin bireysel tercihle Çankaya Köşkü’ne gidebileceği, ancak parti üst yönetiminden katılımın beklenmediği bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Isparta’daki programı nedeniyle resepsiyona katılmayacak. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eşbaşkan Gültan Kışanak’ın da Ankara dışında programları olduğu için katılmayacağı bilgisi verildi.

ASKERDEN EŞLİ KATILIM

Bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü’nde yapılacak resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının eşli katılımları bekleniyor. Böylece askerler, 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ilk kez bir resepsiyonda kabine üyeleriyle eşli buluşmuş olacak. Bin 600 kişinin davet edildiği bu yılki resepsiyonda geçmiş yılların aksine erkekler için “smokin” yerine “koyu renk elbise” uyarısının yer aldığı davetiyelerde kadınlar için de uzun etek uyarısına yer verildi. Gül resepsiyon için tutuklu milletvekilleri dışında, Ergenekon davasında ceza alan ancak tahliye edilen CHP’li Mehmet Haberal da dahil Meclis’teki bütün milletvekillerine davetiye gönderdi.

24.00’E KADAR KUTLAMA

Geçen yıl değiştirilen, ancak Gül’ün kulak rahatsızlığı nedeniyle ancak bu yıl uygulanabilen yeni tören yönetmeliğine göre bayram kutlamaları sabah 07.00’de başlayıp gece 24.00’e kadar sürecek. Bugün kutlamalar sabah Anıtkabir’de başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığındaki kortej, saat 08.45’te Aslanlı Yol’dan yürüyüp Atatürk’ün huzuruna çıkacak.

KÖŞK’TE TEBRİKAT

Anıtkabir’deki törenin ardından Çankaya Köşkü’nde saat 10.00’da tebrikat töreni yapılacak. İstiklal Marşı’nın çalınmasının ardından başlayacak bu törende Gül, sivil ve askeri erkanın kutlamalarını kabul edecek. Geçmişte
bu tören Genelkurmay karargahında yapılıyordu. Bu törenin ardından da saat 11.15’de Atatürk Kültür Merkezi tören alanında geçit töreni yapılacak. Geçit töreni, Gül’ün Genelkurmay Başkanının refakatında tören kıtasını denetlemesiyle başlayacak. Saat 12.00’de de Başkent’te 21 pare top atışı yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!