Muhabirlere güvenlikçi şiddeti

Güncelleme Tarihi:

Muhabirlere güvenlikçi şiddeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 02:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bodrum'da konakladığı otelde özel güvenlikçi şiddeti yaşandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, saat 18.20'de otelden ayrılarak Milas-Bodrum Havalimanı'na geçti. Cumhurbaşkanı Gül, otelden ayrılırken gazetecilerin Bahçeli ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in uzlaşma ile ilgili görüşlerine yönelik sorularını yanıtsız bıraktı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi özel uçak, ‘GAP’ ile saat 19.15'te Ankara'ya hareket etti. 

Gül çiftinin otelden ayrılışını görüntülemek isteyen DHA muhabirleri Sezer Şahihdaş ve Nilüfer Kandırmış, otelin güvenlik görevlileri tarafından tartaklandı. Görüntü alınmasını engellemek isteyen özel güvenlikçiler DHA muhabirine saldırarak elindeki kamerayı almaya çalıştı.

GAZETECİLERE 2 SAAT GÖZALTI  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün, Bodrum'da, Gökova manzaralı otelde yemek yerken, koruma görevlileri, gazetecileri otelin en alt katındaki salona yönlendirdi ve otel bahçesine çıkmalarına izin vermedi. Yaklaşık iki saat boyunca otelin alt katındaki internet salonunda bekletilen gazeteciler, dışarı çıkıp hava almak isteyince korumalarla aralarında tartışma çıktı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül'ün koruma amiri olduğunu söyleyen görevli, “Otelin havuzunda güneşlenen ve yüzen turistleri çekiyormuşsunuz. Turistler sizden rahatsız oluyor, bu nedenle içeri gireceksiniz ve dışarı çıkmayacaksınız, bu bir emirdir” dedi. Bunun üzerine otelin güvenlik görevlileri gazetecileri yeniden salona aldı. Ancak bu sırada otelin yüzme havuzunda ve terasında sadece üç turistin bulunması dikkat çekti.

Koruma amiri olduğunu söyleyen görevli daha sonra otelin havuzunu ve genel görüntüsünü çeken gazetecilerden fotoğrafları ve görüntüleri kendisine vermesini isteyince tartışma çıktı. Koruma amiri gazetecileri gözaltına almakla tehdit ederken, araya giren kongre yöneticileri tartışmaların büyümesini engelledi.









Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!