Muğla'daki hayalet bina yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Muğladaki hayalet bina yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 16:37

MUĞLA merkez İnönü Caddesi'nde bulunan ve her geçen gün tehlike yaratan Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait eski bina yıkıldı.

Muğla Belediyesi tarafından yapımına başlanan katlı otopark bitişiğinde bulunan Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait eski bina, iki kurum arasında anlaşma sağlanamayınca otopark projesi kapsamına alınmayarak kaderine terk edildi. Belediye tarafından ihalesi yapılan katlı otopark inşaatı çalışmaları sırasında Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait binanın bir kısmı yıkıldı. Bina içinde bulunan işyeri sahipleri ölüm tehlikesi atlattı. Binanın tamamı mucize eseri yıkılmadığı için facianın eşiğinden dönüldü. Bina hafif yan yatınca da hayalet bina olarak kaderine terk edildi.
Sürekli tehlike oluşturan bina için Muğla Valililiği, Belediye ve Milli Emlak Müdürlüğü harekete geçti. Muğla Valiliği'nin yaptırdığı incelemede binanın ‘deprem yönetmeliğine aykırı olduğu için tehlike yarattığı’ raporu verildi. Belediye ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından da alınan bilirkişi raporlarında binanın sağlıksız olduğu, insan sağlığını tehlikeye düşürdüğü ve her an yıkılabileceği belirtildi. Valilik, Belediye ve Milli Emlak Müdürlüğü olmak üzere üç kurumun raporlarıyla hayalet binanın yıkımına karar verildi. Alınan karar uyarınca bugün bina belediyeye ait iş makineleriyle yıkıldı.

CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün “Valililik, Belediye ve Milli Emlak Müdürlüğünün bilirkişi raporları aynıdır. Üç raporda da binanın tehlikeli olduğu sabittir. Ayrıca bu binada artık iş yeri açılamaz ve deprem yönetmeliğine de aykırıdır. Bunun içinde yıkım çalışması yapıldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!