Muğla Milas’ta orman yangını...4 saat sonra kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 15:44

Muğla’nın Milas ilçesinde saat 15.10 sıralarında orman yangını başladı. Bölgede güvenlik önlemi alınırken yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu saat 19.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Milas ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüdü. 

20:38 SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı 12 Asayiş Timi, 5 Trafik Timi, 3 Jandarma Komando Timi, 2 TOMA ve 1 Jandarma İtfaiye Aracı ayrıca Aydın Jandarma Helikopter Filo Komutanlığına ait 2 helikopter ile müdahale edildi. Yangının soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Muğla Milas’ta orman yangını...4 saat sonra kontrol altına alındı

19:00 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu saat 19.00 sıralarında kontrol altına alındı. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yangının çıkış nedenin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise bölgedeki incelemesini sürdürürken, Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri de hava araçlarının su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelenin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağladı.

Haberin Devamı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, beraberindeki yetkililerle birlikte söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Muğla Milas’ta orman yangını...4 saat sonra kontrol altına alındı

17:30 BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada, "Yangına yoğun şekilde müdahale ediliyor. Rüzgar yok şu anda, yetkililer kısa sürede kontrol altına alınabileceğini belirtti. Şu an koordinasyon valilikte. En yoğun müdahalenin yapıldığı yangınlardan bir tanesi. Siteler bölgesinde olduğu için tedirgin olan vatandaşlarımız varsa olmasın." dedi.

Muğla Milas’ta orman yangını...4 saat sonra kontrol altına alındı

SİTE BÖLGELERİNE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Tokat , "Yangına müdahale yoğun bir şekilde sürüyor. Türk Hava Kurumunun uçağı şu an önümden geçiyor. Sayısız arazöz, helikopterler, TOMA’lar müdahale ediyor. Kısa süre içinde umarım kontrol altına alınır. Boğaziçi, Kuyucak büyük sitelerin olduğu bölge. Sitelerin etrafında gerekli tedbirler alındı. Burada bazı siteler boşaltılmış durumda, araç girişine çok fazla izin verilmiyor. Önümdeki siyah duman beyaza dönmüş durumda. Halep çamları maalesef yoğun bir şekilde yandı." dedi.

Haberin Devamı

15:30 SANATÇI FERHAT GÖÇER YANGIN BÖLGESİNDE

Ünlü sanatçı Ferhat Göçer'de yangın bölgesine gelerek destekte bulundu. Yangın bölgesinde Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Belediyesi birim müdürleri ile görüşen sanatçı Ferhat Göçer, yangının kontrol altına alınmasıyla tüm Milas halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Muğla Milas’ta orman yangını...4 saat sonra kontrol altına alındı

15:00 OTLUK ALANDA YANGIN ÇIKTI

Milas'a bağlı Boğaziçi Mahallesi ile Bodrum Güvercinlik Mahallesi arasındaki otlukta saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, ormana sıçradı. Dumanı fark edenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!