Muğla’da tehlikeli bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Muğla’da tehlikeli bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 12:18

SON aylarda trafik kazalarının sıkça yaşanmaya başladığı Muğla ve ilçelerinde, polisin yollara bir an önce şerit çizgileri çekilmesi yönündeki uyarılarına İzmir Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü’nden ‘sıranızı bekleyin’ yanıtı geldi. Emniyet yetkilileri, yaklaşık 3 aydır şerit bulunmayan yollarda sürücüleri uyarmakla yetindi.

Haberin Devamı

Özellikle yaz döneminde ciddi şekilde yoğunluk yaşanan Muğla ve ilçelerine ulaşımı sağlayan yollarda trafik şeridi bulunmaması tehlike çanlarını çaldırıyor. Son dönemde sıkça kazaların meydana geldiği Bodrum, Milas, Yatağan, Köyceğiz, Marmaris, Ula, Sakartepe ve Çakmak karayollarında yaklaşık 3 aydır şerit bulunmadığını kaydeden emniyet yetkilileri, özellikle karanlık ve dağlık bölgelerde kaza riskinin yükseldiğine işaret etti.

Kaza sonrası bilirkişilerin de şerit olmadığı için rapor tutmakta zorluk çektiğini vurgulayan Muğla Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilisi şunları söyledi:
“Çizgiler kazaları önler. Hatalı sollamalar ve yol hakkını belirler. Çizgisi olmayan yolda sürücü ne yapacağını bilemez. Geçiş üstünlüğü ve öncelik sırası gibi durumlar karışır. Bu da çok büyük kazalara neden olur. Muğla'da en tehlikeli yerlerden biri Yatağan- Milas arasındaki karayoludur. İkinci derece de tehlike arz eden bölge ise Sakartepe karayolu. Diğer yerle bölünmüş karayolu olduğu için fazla sorun çıkmıyor. Biz Karayolları'na sorunu bildirdik. Sıranızı bekleyin cevabını aldık. Bazı noktalarda sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz.”

Haberin Devamı

Yaklaşık 1.5 ay önce konuyu bir dilekçeyle İzmir Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü’ne de ileten ve ‘sıranızı bekleyin’ yanıtını alan Muğla emniyeti, yollarda sürücüleri uyarmakla yetindi.

İzmir Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü Trafik Baş Müfettişi Kurban Ali Arslan ise “6 bin 500 kilometrelik bir sorumluluk alanımız var. 8 ile biz bakıyoruz. Şu anda ekipler Uşak ve Denizli'de çalışıyor. Muğla'ya henüz sıra gelmedi. Her il sırasını bekleyecek. Biz yollara gerekli önemi veriyoruz. 8 ilin yol çizgi ihalesini tek firmaya verdik. Firma da şu anda çalışıyor. Genel Müdürlüğümüzün Cam Küreciği ihalesinde küçük bir gecikme olmuştu. Bu gecikme de çizgilerin geç çizilmesine neden oldu” dedi.


Baş Müfettiş Arslan’ın çizgilerin ne zaman çizileceği konusunda net bir tarih veremediği Muğla’daki yollarda, kaza riski sürücüleri tehdit etmeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!