Mugalatayı bırakın

Güncelleme Tarihi:

Mugalatayı bırakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP’yle ilgili kapatma davasını eleştiren AB yöneticilerine tepki gösteren muhalefete, "Mugalatayı (laf cambazlığı) bırakın" diye çıkıştı. Erdoğan, AKP’nin dünkü Meclis grubunda şöyle dedi:

Bindiği dalı kesiyor İstikrar sadece ekonomik değil, siyasi bir kavramdır. Türkiye’de siyasi ve toplumsal istikrarın bozulduğu dönemler, esas itibarıyla olağan demokratik sürecin zaafa uğratıldığı ya da uğratılmaya çalışıldığı dönemlerdir. Ne yazık ki, Türkiye’de menfaatini istikrarsızlıkta gören, çıkarlarını kriz sayesinde koruyan, normal demokratik siyasi süreçlerde varlıklarını sürdüremeyen siyaset içi ve dışı aktörler her zaman var olmuştur. Siyasetin topyekûn güç kaybetmesinden medet uman siyasi aktörler, kendi bindikleri dalı kesmiş olurlar. Bugün dünyadaki gelişmelere nasıl biz Türk siyasetçiler kayıtsız kalamıyorsak, dünyanın da Türkiye’ye kayıtsız kalmasını bekleyemeyiz. Atatürk’ün veciz ifadesiyle "Aynı apartmanda yaşayan komşular"

gibiyiz. Niçin beyefendi siz, Sosyalist Enternasyonal’ desiniz? Hem AB’ye katılım müzakereleri yürütecek, uyum çalışmaları yapacaksınız, hem de gelen değerlendirmeleri, "Siz kendi işinize bakın" diyerek karşılayacaksınız. Böyle bir çarpıklık olabilir mi? AB’ye itiraz, Türkiye’nin haysiyetini, itibarını, laikliği korumaya dönük bir itiraz da değil. Çünkü, AB’nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek, akla ziyan bir hezeyandır. AB, zaten demokratik laik değerlerin kurumsallaşması demektir. Biz bu değerleri savunduğumuz için Cumhuriyetimizin temel yönelişi olarak AB’ye tam üyelik yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. "Türkiye’nin ait olduğu değerler dünyası burasıdır" diyoruz. Onun için ana muhalefete diyorum ki gelin mugalatayı bırakın; bu kafa karışıklığından kurtulun, zihinleri bulandırmaktan vazgeçin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!