Müftüden tespih uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Müftüden tespih uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 18:19

ÇANAKKALE Müftüsü Kamil Baran, domuz gribi tehlikesine karşı, camiye namaz kılmak için gelen vatandaşları kendi tespihlerini yanında getirmeleri konusunda uyardı.

İl Müftüsü Kamil Baran, tüm kurumlarda olduğu gibi Müftülük olarak camilerde de domuz gribine karşı önlemlerin alındığını bildirdi. Baran, camilerin ortak kullanım alanları olan kapı kolları, abdesthane muslukları ve terliklerin dezenfektesini İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan öneriler neticesinde sürdürdüklerini söyledi. Müftü Baran ayrıca, camilerde özellikle elden ele dolaşan tespihler ile ilgili vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Geçen hafta Cuma hutbesinde, domuz gribi ile ilgili bilgiler verdiklerini hatırlatan Kamil Baran, virüsün yayılma tehlikesine karşı vatandaştan kendi tespihlerini yanlarında getirmelerini istedi.

TESPİH YASAKLAMA YOK

Baran, camilerde tespihleri kaldırma gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, “Cuma hutbesindeki söylemlerimizin ardından bir çok vatandaşımız camiye kendi tespihleriyle gelmeye başladı. Bazı camilerimizde de imamlarımız fazla kullanılmadığı için tespihleri yıkayıp kaldırmışlar. Cemaatte bu hareketi olumlu karşıladı ve tepki gelmedi. Ancak herhangi bir yasaklama veya kaldırma istemimiz söz konusu değildir. Dileyen kendi tespihini getirir ya da yine camidekini kullanabilir. Ancak böyle hassas bir dönemde grip virüsünden korunmak için vatandaşlarımızın kendi tespihlerini yanlarında getirmelerini tavsiye ederim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!