Mudurnu Deresi'nde yine balık ölümleri

Güncelleme Tarihi:

Mudurnu Deresinde yine balık ölümleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 17:48

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, Sakarya Nehri'ne dökülen Mudurnu Deresi'nde balık ölümleri görülmeye başladı. Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, numune alarak inceleme başlattıklarını söyledi.

Bugün sabah saatlerinde Mudurnu Deresi'nde irili ufaklı binlerce balık ölerek su yüzüne çıktı. Kıyıya vuran balıkları görenler durumu Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. Dereye gelen ekipler numuneler aldı. Çevre sakinleri, balık ölümlerinin Mudurnu Deresi'nin geçtiği yerlerde bulunan fabrikalardan dereye atık bırakılması sonrasında meydana gelmiş olabilecegini söyledi.

Sakarya ve Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, balık ölümleriyle ilgili araştırma yapıldığını belirterek, “Numuneler alındı. Ölümlerin nedeni yapılan araştırma sonunda belli olacak. Balık ölümlerinin çok fazla olduğunu gördük. Bu anlık bir atık da olabilir. Net olarak tespit edilemedi. Tahlil sonuçlarına göre hareket edilecek” dedi.

Balık ölümlerinin görüldügü Mudurnu Deresi'nde geçen yıl da balık ölümleri görülmüş, yapılan incelemede balık ölümlerinin dere kenarındaki tesislerden atık bırakılması sonucu meydana geldigi belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!