Müdahil oldu

Güncelleme Tarihi:

Müdahil oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 22:04

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi davasına müdahillik talebi mahkemece kabul edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da, 6-7 Ekim 2014’te gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un öldürülmesiyle ilgili 17’si tutuklu 34 sanığın yargılanmasına devam edildi. Şikayetçi avukatlarından Mehmet Mahmut Doğan, MOBESE görüntülerinin sorulduğu Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, “kameraların arızalı olduğu” yönünde cevap verdiğini de belirtrek “FETÖ ile alakalı hâkim ve savcılar yargılanırken, Diyarbakır Emniyeti’nde kimi koruyoruz? Bu görüntüler nasıl silinir? Emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulsun, azmettiriciler dosyaya eklensin” dedi.

Duruşmada hazır bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Serpil Penez Şahin, davaya müdahillik talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise 7 sanık için tahliye istedi.

Haberin Devamı

Savcının tahliye talebini reddeden mahkeme, Diyarbakır Emniyeti’nden gönderilen, olaylara ilişkin MOBESE kayıtlarının olup olmadığı yönündeki çelişkili yanıtlar üzerine, görüntülerin sağlanması konusunda ihmali olan görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahillik talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 6 Haziran 2016’ya erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!