Mucize fikirler

Güncelleme Tarihi:

Mucize fikirler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 12:20

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ve i-Lab uygulamasının kullanıldığı, teknoloji konulu beyin fırtınası workshopında 150 kişi arasından seçilen 12 genç, 420 çılgın fikirle günü sonlandırdı.

Haberin Devamı

Bu çılgın fikirler arasında, Uykuda kitap bitirmek, ruh ikizini bulan program, canın ne yemek istiyorsa onun tadını veren chip bulunuyor. Bu mucize fikirler sizi de heyecanlandıracak.

Magic Talent ekibi tarafından seçilecek fikir için workshop katılımcılarından bir proje ekibi oluşturulacak ve seçilen fikrin hayata geçirilmesi için Magic Talent desteğiyle çalışmalara en kısa sürede başlanacak.

İşte gençlerin kendi içlerinde yaptıkları değerlendirme sonucunda ilk 100'e bıraktıkları fikirler arasında en çarpıcı olanlarından bazıları:

1. Kalp krizini önceden anlayıp kulağına ezan okuyan aygıt
2. Futbol topunun içine kamera yerleştirerek maçı topun içinden izlemek.
3. Canın ne yemek istiyorsa onun tadını veren chip
4. Dizini yaz!: Kullanıcıların haftada 1 kez girip senaryolarını yazdıkları bir site, amaç 2 yıl boyunca hafta atlamadan senaryolarını tamamlamaları. 2 yıl boyunca devamlılık gösteren ve en çok okunan senaryo dizi çekilmesi ve para ödülleri.
5. Kişiyi gördüğü anda tanımlayan cep telefonu programı: Bu bayanla nerde tanış mıydım? Adı neydi derdine son! Cep telefonunuza ilgili kişiyi gösteriyorsunuz, tüm bilgilerini size veriyor, huzurlu sohbetler:
6. Bahane üreten yazılım: durumu yaz, sana olabilir bahaneleri üretsin.
 sen de bir rahatlarsın :)
7. "Park nerde var" söyleyen mobil program: Alışveriş merkezinde park için dönme derdine son. Program size nerde park boş yeri var söylesin
8. Kalori hesaplama cihazı: Ağız içerisindeki algılayıcılarla yediklerimizin kalorisini ve mide içerisindeki durumu analiz ederek ne kadar yememiz gerektiğini hesaplayan program
9. KENDİN PİŞİR KENDİN YE sitesi: istediğin malzemeleri karıştırarak yepyeni tatlar sunar. İnsanların yaratıcılığına zevklerini katarak özel bir mutfaktan evlere servis edilir.
10. Rating uygulamasında değişiklik: Uydudan gelen sinyaller sayesinde gerçek izlenim oranını hesaplanması
11. Günlük moda göre müzik-film filtreleme sistemi: her şarkıya anahtar kelime atanır. Günlük ruh durumu için de ortak anahtar kelimeler kullanılır. Ne kadar çeşitli olursa kombinasyon artacak gerçek duygulara hitap eden şarkılar tespit edilecek. Şarkı film müziği ise istendiği takdirde filme geçiş yapılacak.
12. Uykuda kitap bitirmek: uykunuzda kitap okunsun..
13. Kendi Kendine Pişen Sucuk Seti: Ambalajı açıldığında, oksijenle tepkimeye girip direkt kızarmaya başlayan Sucuk! Yarım ekmek hediyeli!
14. SEN her şeyi DÜŞÜNÜRSÜN- bırak kafasına o taksın: boşuna her  kafanıza takmayın, seçin oNA VERİN o düşünsün...
15. Kredi kartınızdan para çekme:
 Evde yasal bir şekilde para basabilirsiniz..kartınızı okutmanız yeterli..
16. Bugün SON GÜNÜN… NE yaptın CHIP'i: Gün boyu yaptıklarını ve ayırdığın zamanı kaydeden CHIP..Akşamları Rapor verip "Bugün Hayatının son günü olsaydı bunları yaparak ölmüş olacaktın" diye ağır mesaj versin..Sabahları bugün ne yapacaksın diye sorsun..akşamları kontrol etsin...
17. Ruh ikizini bulan program
18. Ayağınıza göre otomatik uzayan yorgan: Bu yorgan bana kısa geldi derdine son
19. Nano teknoloji ve insan yönetimi: nano teknoloji sayesinde her yeni doğan ve tüm sağlıklı bireylere nano robotlar enjekte edilir. Nano robotlar kişinin beyin ve omuriliğine yerleşir. bu robotlar hastalıklara ve çevre şartlarına uyumu kolaylaştırdıkları gibi suç için caydırıcı bir özellik taşırlar. cezaevleri ortadan kalkar. suç işleyenlerin uzuvlarında geçici kapamalar yapılabilir. el, kol, ayak göz, koku alma hatta tüm duyu organları uzaktan kapatılabilir. kişi geçici olarak lokal yada bütün olarak felç edilebilir. Mükemmel toplum yaratılabilir.
20. Seni anlayan spor aletleri: Vücudundaki formsuzluklara göre yapacağın egzersizleri sana yaptıran özel alet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!