'Mübarek'in mal varlığına el konsun'

Güncelleme Tarihi:

Mübarekin mal varlığına el konsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 13:02

Mısır’ın en üst düzey savcısı Abdül Magid Mahmud, Dışişleri Bakanlığına başvurarak, devrik lider Hüsnü Mübarek’in yurt dışındaki mal varlıklarına el koyulması için yabancı hükümetlerden yardım alınmasını talep etti.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor          

 

Mahmud, yapmış olduğu talebin Mübarek’in eşi, çocukları ve onların eşlerine ait olan mal varlıklarını da içerdiğini belirtti.

 

Mahmud’un talebinin, Mübarek’in görevini bırakması için 18 gün süren protestolar düzenleyen halkın gerginliğini azaltmayı öngördüğü düşünülüyor. Protestocuların isteklerinden biri, Mübarek’in neden olduğu büyük rüşvet ve yolsuzluk olaylarından sorumlu tutulmasıydı.

 

Mübarek’in ve ailesinin yurt dışında ne kadar paraya sahip olduğu bilinmiyor. İsviçre, Mübarek’in görevini bırakmasından kısa bir süre sonra devrik liderin ve ona yakın “tarafların” varlıklarını donduracağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

 

Mübarek’in adına Pazar günü açıklamada bulunan resmi bir temsilci, devrik liderin deniz aşırı ülkelerde milyarlarca doları bulunduğuna ait söylentilerin “yersiz” olduğunu belirtmişti.

 

Devrik liderin mal varlıklarına el konması konusu, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Pazartesi günü Mısır’ın geçici hükümetiyle temaslarda bulunmak için Kahire’ye geldiği gün ortaya atıldı.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!