MTV borç sorgulama! Araç vergi borcu ödeme!

Güncelleme Tarihi:

MTV borç sorgulama Araç vergi borcu ödeme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 11:27

Günümüzde internetin aktif olarak hayatımıza girmesi ile birlikte vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri online yapılabiliyor. 31 Ocak’a kadar ödenmesi gereken MTV ödemeleri de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet vergi dairesi web sayfası üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor. Online MTV ödemesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı vatandaşın dakikalar içerisinde en güncel araç vergi borç durumunu öğrenebilmesini sağlıyor. Ayrıca sahip olduğu motorlu taşıtın özelliklerine göre ödeyeceği Motorlu Taşıt Vergisi’nin (MTV) ne kadar olacağını hesaplayabilmesini sağlayacak MTV hesaplama hizmeti sunuyor.

MTV kapsamında herhangi bir vergi borcu olup, olmadığını da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet vergi dairesi web sayfası üzerinden öğrenebilen vatandaş, ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde araç vergi borcu sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor. MTV hesaplama ekranından yıllık tutar, ilk altı aylık tutar ve ikinci altı aylık tutar şeklinde MTV ödemeleri görülebiliyor ve kredi kartıyla ödeme hizmeti de sunuluyor. Bu sayfadaki yıl, araç tipi seçimi, aracın yaşı, motor silindir hacmi bilgilerini girerek hesapla butonu ile ayrıntılı hesaplamayı yapabilmek mümkün.

Haberin Devamı

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri; PTT şubeleri, internet bankacılığı, vergi daireleri, banka şubeleri ve anlaşmalı bankaların kredi kartı ile Gelirler İdaresi Başkanlığı web sitesi aracılığıyla ile gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde yüzde 5.58 oranında artan MTV, bir yıl içerisinde iki dönem halinde ödenebildiği gibi tek seferde de ödenebiliyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi ile Gelir Vergisi'ne ilişkin ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak 2016 günü sona erecek.

Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC Bank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası’na MTV ödemesi yapılabiliyor.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Ocak ve Temmuz aylarında ödenmekte olan bu vergi, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinde yer alan online MTV hesaplama hizmetiyle aracın MTV miktarının ne kadar olacağı hesaplanabiliyor. Web sitesinden MTV hesaplama işlemleri ‘Motorlu Taşıt Vergisi Hesaplama’ ekranından gerçekleştiriliyor. Sorgulama işlemi için öncelikli olarak plaka (varsa özel plaka), T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. 

Haberin Devamı

Vatandaşların günün her saatinde işlem gerçekleştirebilmekte olduğu GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde sadece dakikalar içerisinde ödeme yapılabiliyor.

ARAÇ VERGİ BORCU DA SORGULANIYOR

Araç sürücüleri internet üzerinden son derece pratik bir şekilde araç vergi borcu sorgulama işlemlerini de yine Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. 

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

MTV HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

BAKMADAN GEÇME!