Moto-terörist cihatçı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Moto-terörist cihatçı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 00:00

Fransa’da Neo-Nazi işi olabileceğinden şüphelenilen 7 kişinin öldüğü motosikletle düzenlenen saldırıların arkasından cihatçı olduğunu söyleyen bir saldırgan çıktı. Şüpheli, Filistinli çocukların öcünü aldığını söyledi. Polis, internet yazışmalarındaki IP numarasından izine ulaştığı zanlıyı Toulouse’daki bir evde kuşatmaya aldı. Evde patlayıcı olduğu şüphesi ortaya çıkınca operasyon yavaş ilerledi ve gece boyunca sürdü.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Toulouse kenti ve çevresinde dokuz gün içerisinde gerçekleştirilen üç saldırının arkasından cihatçı olduğunu söyleyen Cezayirli bir Fransız çıktı. Polis, geçen hafta internette bir motosiklet ilanı vasıtasıyla ilk kurbanına ulaşan saldırganın bilgisayarının IP numarasından izine ulaştı. Cinayetlerin Neo-nazi işi olabileceğine dair söylentiler yayılırken 24 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız Mohamed Merah, dün sabaha karşı Toulouse’daki evinde kuşatma altına alındı.
Fransız polisine bağlı özel RAID birlikleri dün sabah 03.10’da zanlının evini kuşattı. Merah’ın, Fransız polisine, kiraladığı arabada patlayıcı ve silah olduğunu söylemesi üzerine arabaya el koyan polis, arabada çok sayıda silah ve patlayıcı buldu. Merah’ın ağabeyine ait arabada da patlayıcı madde ortaya çıkınca, Merah’ın evinde de patlayıcı madde olabileceği ve müdahale olursa bunları patlatacağı olasılığı nedeniyle operasyon tedbirli yürütüldü.

Haberin Devamı

OPERASYONDAN KARELER / FOTO GALERİ

Polis elektrikleri kesti

Polis, gece saatlerinde evin bulunduğu çevrede elektrikleri kesti. Cumhurbaşkanı Sarkozy, “Zanlı teşhis edilmeseydi bu sabah yine öldürecekti” dedi.  Merah’ın dün bir askeri evinden çıkarken, 2 polisi de görevinde öldürmeyi planladığı açıklandı. Merah’ın evinin etrafını çeviren polisler dün gece de operasyona devam etti.

/images/100/0x0/55eb59f0f018fbb8f8bb9ba6

OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

“Gazze’nin intikamı”

Merah’a iletişim için bir cihaz gönderildi ve şüpheliyle, kesintilerle de olsa diyalog kuruldu. Merah, bu konuşmalarda polise şu bilgileri verdi:
* Saldırıları ben gerçekleştirdim. Bunu, Gazze’de öldürülen Filistinli çocukların intikamını almak için yaptım. Allah’ın mücahidiyim, El Kaide için çalışıyorum.
* Kurbanlarımı rastgele seçtim; sadece hepsinin, Fransız devleti için çalışan kimseler olmasına dikkat ettim.
İçişleri Bakanı ve diğer sorumluların, “Yaptıklarından oldukça emin görünüyor” dediği Merah, sabah saatlerinde operasyonun durdurulmasını istedi ve ilerleyen saatlerde teslim olacağını söyledi. İyi niyetini göstermek amacıyla da, üç saldırıda kullandığını söylediği 11.43 mm. kalibrelik Colt 45 marka tabancasını balkondan aşağı attı.Polis Merah’ın bazı akrabaları da dahil olmak üzere 5 ila 10 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Merah’ın bir erkek kardeşi ve onun kız arkadaşı da gözaltındaki isimler arasında. Merah’ın annesi, “Oğlum üzerinde hiçbir etkim yok. Ben konuşsam da beni dinlemez” diyerek aracı olmayı reddetti.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL ÖZKÖK, FRANSA'YI SARSAN GÖRÜNTÜLÜ CİNAYET DOSYASIN AÇTI: BU CİNAYETLER DÜNYADA BİR İLK OLABİLİR

Annenin gözyaşları

SON Saldırıda ölen Yahudi Haham Jonathan Sandler (30) ve üç Yahudi çocuğun cenazesi dün İsrail’de kaldırıldı. Sandler ve çocukları Arieh (5) ile Gabriel’in (3) yanı sıra Myriam Monsenego’nun (8) da toprağa verildiği törende gözyaşları sel oldu. Haham Sandler’in hamile karısı Eva Sandler ile Myriam’ın annesi Yaffa Monsonego, törende fenalık geçirdi.

/images/100/0x0/55eb59f0f018fbb8f8bb9ba8

Çevresi: El Kaideci olamaz

Her şeyiyle sıradan biriydi

MOHAMED Merah’ı tanıyanlar, dün Fransız yetkililerin açıkladığı El Kaide bağlantılarına inanamıyor. Merah’ın sıradışı hiçbir özelliğini fark etmediğini anlatan arkadaşı Mehdi Nedder, “Birkaç hafta önce bir gece kulübünde eğlendik. Şimdi ise onun El Kaide ile bağlantılı olduğundan bahsediyorlar. Üç haftada bu kadar değişir mi” diye soruyor. Başka bir arkadaşı Kamil ise “Saygılı ve cömert biriydi. Hiç silahlardan, dinden ya da siyasetten konuşmazdık. Varsa yoksa arabalar, kızlar ve spor” diyor. Şimdiye dek karıştığı adi suçlarda kendisini savunan avukatı Christian Etelin de “bu kibar çocuğun” nasıl bu hale geldiğinin “sır” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada Merah’ın Afganistan’da tutuklandığına ilişkin haberler yalanlandı. Konunun uzmanı bir Alman istihbaratçı Afganistan’da eğitim görenler arasında Merah’ın ismine rastlamadığını söyledi.

/images/100/0x0/55eb59f0f018fbb8f8bb9baa

Siber polis iz sürdü  

FRANSIZ polisini Merah’a yönlendiren süreç, Toulouse’da öldürülen ilk askerin internette yayımladığı bir ilanın takibiyle başladı. İlanı veren Imad Ibn Ziaten, satılık motosikletini teşhir etmiş, aynı zamanda paraşütçü olduğunu yazmıştı. Fransız siber polisi, her kullanıcının bilgisayarında sabit olan IP adreslerinin izini takip etmek suretiyle, bu ilan sayfasını ziyaret eden kişileri belirledi ve bu ipucundan Merah’a ulaşıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!