Mossad Uğur Mumcu davası şüphelisini tehdit etmiş

Güncelleme Tarihi:

Mossad Uğur Mumcu davası şüphelisini tehdit etmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

İsrail İstihbarat Servisi adına Türkiye’de faaliyet gösterdiği ileri sürülen Selçuk Küçükkaya’nın arasında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı davaya, yeni iddianame eklendi.

Haberin Devamı

Ek iddianamede, sanık Küçükkaya’nın da arasında bulunduğu 5 sanığın, Uğur Mumcu suikasti davasının sanığı Abdulhamit Çelik’in evine beyaz gül, mermi ve tehdit notu içerikli paket gönderdikleri iddia edildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 4’ü tutuklu 14 sanık ve şikâyetçiler Abdulhamit Çelik ve Hülya Çelik katıldı.

MİT RAPORU DOSYADA

Mahkeme başkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan istenen raporun dava dosyasına ulaştığını açıkladı. Raporda, İsrail İstihbarat Servisi’nin istihbari yöntemler kullanarak para karşılığında bilgi aldığı bir dedektiflik şebekesi kurduğu, istihbarat servisinin özel dedektif Selçuk Küçükkaya’nın şebekesi vasıtasıyla, kamu kurumlarında sadece yetkili şahısların sorgulama yapabildiği gizli verileri de kullanarak Türkiye’de cinayet, adam kaçırma, tehdit ve şantaj gibi suçları işlemeyi tasarladıkları anlatıldı. Mahkeme dosyayı mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

BAKMADAN GEÇME!