Mossad Güney Kıbrıs'ta bombacı avında

Güncelleme Tarihi:

Mossad Güney Kıbrısta bombacı avında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 10:54

Kıbrıs Rum kesiminde İsrail gizli servisi Mossad’ın ihbarıyla 7 Temmuz’da yakalanan 24 yaşındaki Lübnanlı terör zanlısı, Ada’da ‘bombacı’ avına neden oldu.

Haberin Devamı

Polis, turizm mevsiminde paniğe yol açmamak amacıyla zanlının yalnız hareket ettiğini açıkladı ancak Rum medyası, Bulgaristan saldırısının ardından ikinci hedefin Kıbrıs ve yakalanan zanlının da gerçek bombacılara bilgi verecek ön keşif elemanı olduğunda ısrarlı.

KİLİT, "İSVEÇ PASAPORTU"
Bulgaristan saldırısını gerçekleştiren terörist gibi İsveç pasaportu taşıyan Lübnanlı gencin sorgusuna, Mossad ajanlarının da katıldığı belirtildi.

Londra’dan 5 Temmuz’da Kıbrıs Rum yönetimine gelen ve turistik Limasol kentinde İsrailli turistlerin gittikleri yerleri görüntüleyen Lübnanlı zanlı, Cuma günü tutukluluk süresinin uzatılması amacıyla gizlice hakim karşısına çıkartıldı. Çantasında İsrail hava yollarına ait bir uçağın krokisi ve İsrailli turistlerin gittiği yerlerin fotoğrafları çıkan zanlının, daha önce de birçok kez Ada’ya geldiği, Lübnan’daki Hizbullah kamplarında eğitim aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

HİZBULLAH AB’DE TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL
Adı açıklanmayan Lübnanlı gencin avukatı ise, Hizbullah’ın AB hukukunda terör örgütü kabul edilmediğini belirterek tutukluluk süresine itiraz etti. Ancak Rum hakim, durumun hassasiyetine dikkat çekerek, kararını hafta içinde vereceğini açıkladı.

Rum polisi, her gün terör zanlısı ve Mossad’la ilgili yayınlanan haberlerin, turizm mevsiminde paniğe yol açtığına dikkat çekerek, ilk belirlemelere göre, zanlının yalnız hareket ettiğini açıkladı. Rum medyası, resmi açıklamanın aksine, yine Rum polis kaynaklarına dayanarak bombacı avının devam ettiğine dikkat çekti ve hedefin turistik Aya Napa bölgesi ile İsrailli turistleri taşıyan bir otobüs olduğunu öne sürdü. Rum medyasına göre, emniyet müdürlüğünde önceki gün özel olarak yapılan terör toplantısına İsrail’in Lefkoşa Büyükelçisi Michael Hariri de katıldı.
 
YUNANİSTAN DA TEYAKKUZDA
Rum kesiminin yanı sıra Yunanistan'da da yetkililerin teyakkuza geçtiği bildiriliyor. Bulgaristan'dakine benzer bir saldırının Yunan adalarında gerçekleşebileceği ihtimalinin gündeme gelmesi üzerine "yumuşak hedefler" içeren, özellikle İsrailli turistlerin tercih ettiği bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Haberin Devamı

SURİYE KÖKENLİ TERÖR DE KORKUTUYOR
Kıbrıs Rum hükümeti, Suriye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteyli atılmasının ardından Suriye kökenli terör endişesine de kapıldı. Rum yetkililer, muhtemel bir mülteci krizinde Kıbrıs Adası'na en az 200 bin Suriyeli beklediklerini belirterek, Suriye’deki iç savaşın ülkeye de taşınabileceği uyarısında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!