Moskova'da pisti tutturamayan uçak üçe ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Moskovada pisti tutturamayan uçak üçe ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 15:27

Rusya'nın başkenti Moskova'da pisti ıskalayan bir yolcu uçağı, yakınlardaki bir otobana iniş yapmak zorunda kaldı. Uçak iniş sırasında üç parçaya ayrılıp alev aldı. Kazada uçaktaki 12 mürettebattan dördü hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Rusya Acil Durum Bakanlığı, Vnukovo Havaalanı yakınlarındaki bir otobana inen Rus havayolu şirketi Red Wing'e ait uçakta yolcu bulunmadığını belirtti. Hayatını kaybeden dört mürettebattan ikisinin pilot, diğer ikisinin ise hostes olduğu açıklandı.

Rus yapımı Tupolev Tu-204 tipi uçaktaki üç kişinin de ağır yaralandığı ifade edildi.

MOSKOVA'DA UÇAK KAZASI / FOTO GALERİ

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

HAVADA MOTORU YANDI
Bakanlık açıklamasına göre, sabah saatlerinde Moskova’dan Çek Cumhuriyeti'ne kalabalık bir turist kafilesini götüren uçak, öğleden sonra Vnukovo'ya inişi sırasında havadayken arızalandı.

Motorlarından biri alev alan uçağın pilotu, yanan motoru otomatik yangın söndürme sistemi yardımıyla söndürmeyi başardı. Ardından da uçağı havalimanına tek çalışan motoruyla indirmeye çalıştı. Havalimanının kaygan zeminine tek motorla iniş yapan uçak, yeterli seviyedeyken fren yapamayınca ilk başta pistin dışına ardından da havalimanı çevresindeki beton duvarı delerek yakındaki otobana çıktı.

Haberin Devamı

Beton duvara çarptığı sırada üç parçaya bölünen uçak yanmaya başladı. Çok sayıda itfaiye aracı, otobanı trafiğe kapatarak yanan uçağı söndürdü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!