Mogan Gölü'ne çamur akıyor

Güncelleme Tarihi:

Mogan Gölüne çamur akıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 12:55

ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'ne hayat veren Mogan Gölü’ne Su Kesen Deresi’nden gelen suyun çamurlu ve kızıl renkte olması endişe yarattı.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği’nce çamurlu suyun Gerder'deki taş ocaklarından bırakıldığı ileri sürülürken, bazı yetkililer ise, Elmadağ eteklerinden gelen kar ve yağmur sularının toprağı da sürükleyerek getirdiğini iddia etti.

Mogan Gölü’nü tehdit eden dere suyunun kirliliği hakkında açıklama yapan Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Sekreteri Hikmet Özdemir, “Elmadağ eteklerinden kar ve yağmur sularını Mogan Gölü’ne ulaştıran Su Kesen Deresi’nde su kızıl renkte akıyor. Derenin geçtiği bölgede Gerder Mahallesi’nde bulunan taş işletmelerinin taşları kesme esnasında çıkan taş tozu, Su Kesen Deresi suyuna karışıp, çamurlu su olarak Mogan Gölü’ne akıyor. Mogan Gölü yakında taş tozunun karışması ile tamamen çamurumsu renge bürünecektir ve gölün ekolojik dengesine, doğal yaşamına zarar verecektir. Mogan Gölü’nü besleyen tek su kaynağının Su Kesen Deresi’nden gelen suyun akması, göle en büyük zararı vermektedir” dedi.

Daha önce de ilgili kurumlara bu sorunlara önlem almaları için gerekli başvuruları yapmalarına rağmen henüz bir tedbir alınmadığını da belirten Hikmet Özdemir, “Su Kesen Deresi’nden akan su, Mogan Gölü’ne zarar vermeye devam ediyor. Yetkilileri biran önce önlem almaya davet ediyorum. Bu doğa felaketine seyirci kalmayalım. Yetkililer en kısa zamanda gerekli tedbirleri alarak gölümüzü yok olmaktan kurtarsınlar. Özel Çevre Koruma Kurumu uyumasın, Mogan’ı korusun” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!