Mogan Gölü'ndeki balık ölümleri yetkilileri harekete geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Mogan Gölündeki balık ölümleri yetkilileri harekete geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 12:29

Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’ndeki Mogan Gölü kıyısında onbinlerce yavru balığın kıyıya vurarak ölmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Yavru balıkların göl yüzeyini kaplamasından sonra tedirginlik yaşanırken, su numuneleri alınarak incelenmeye başlandı.

Haberin Devamı

Atatürk Sahil Parkı ile Moganpark sahiline doğru giden kıyı bölümündeki küçük balıkların öldüğü görüldü. Balıkların ölüm nedeni henüz bilinmezken, yetkililer ise oksijensizlikten olabileceğini öne sürüyor.

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Göldeki balık ölümlerini üzüntüyle gördüklerini belirterek, su tahlillerinin alındığını, bu konuda çalışma başlatıldığını söyledi. Zengin, “Tarım Müdürlüğü tarafından bir hafta önce de su tahlili alınmış. Onun sonuçları çıkabilir. Dün yine tahlil için sular alındı. Araştırmalar devam ediyor. Balıkların oksijen yetersizliği nedeniyle öldüğü görüşü var, ancak tahlil sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılırmak’tan getirilen can suyunu acil olarak Mogan Gölü’ne bırakmasını isterken, “Suyun oksijene ihtiyacı var. Bu konunun ihmali yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mogan Gölü’nde küçük balıkların kıyıya vurması, Ankara İl Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri yetkililerini de harekete geçirdi. Dün Mogan Gölü’ne gelerek çeşitli bölgelerden su numunesi alıp, tahlil yaptıracak olan Su ürünleri’ne bağlı ekipler, gölde çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!