Model uçaklarla tarihte yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Model uçaklarla tarihte yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri'nde kuruluşundan günümüze kadar yer alan uçakları yaşatabilmek için çalışmalarını sürdüren Havacılık Müzesi Plastik Model Uçak Kulübü'nün düzenlediği sergi ve yarışma, Havacılık Müzesi'nde başladı.

Türkiye genelinde 200 üyesi bulunan kulübün İstanbul grubu, Ekim ayında yapılacak Plastik Model Uçak yarışmasına hazırlanabilmek için Havacılık Müzesi'nde mini ön yarışma ve sergi düzenledi. 15 gün izlenebilecek olan sergide 40 plastik model uçak yer alırken, sergi sonunda düzenlenecek yarışmada başarılı model uçak sahiplerine ödüller verilecek. Özellikle eski savaş uçağı modellerinin sergilendiği etkinlikte, kulüp üyeleri uçaklarla ilgili bilgi sahibi oluyorlar.

Amaçlarının Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşundan bugüne kadar kullandığı savaş uçaklarını model olarak yapmak olduğunu belirten kulüp kurucularından Mehmet Şekercioğlu, maketlerin oyuncak olmadığını, yüksek teknoloji kullanıldığını vurguladı. Havacılık Müzesi yetkilileri tarafından kulüp üyelerine kurslar düzenlendiğini ve en doğruyu yapmak için çalıştıklarını anlatan Şekercioğlu, ‘‘Türk Hava Kuvvetleri'nin kullandığı tüm uçakları model olarak en güzel ve en gerçekçi şekilde yaparak müzeye teslim ediyoruz. Müze bu model uçakları demirbaşına geçirerek geçmişe ışık tutmak için sürekli olarak sergiliyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!