Moda ikonu din öğretmeni

Güncelleme Tarihi:

Moda ikonu din öğretmeni
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 07:00

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Halil Mete Özkaya, sosyal medyada erkekler için verdiği kıyafet kombini önerileriyle ve okulda her zaman takım elbise giymesiyle dikkat çekiyor. Sosyal medya paylaşımlarıyla bir yılda 111 bin takipçiye ulaşan ve bazı videoları 20 milyonun üzerinde izlenen öğretmen Özkaya, iyi ve temiz giyinme konusunda rehberinin babası olduğunu belirtirken kendisinin de öğrencilerine iyi örnek olmayı hedeflediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kilis Mübeccel Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapan 32 yaşındaki Halil Mete Özkaya, İstanbul Ümraniye’de dünyaya geldi. Ortaokuldayken babaannesi hastalanınca ailecek onun yanına Kilis’e döndüler. Ortaokuldaki din bilgisi öğretmeni Seyfullah Sevinç’i rol model olarak belirleyen Özkaya, lise eğitimi için Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesini üniversite için de Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih etti. 2014 yılında atanarak öğretmenliğe başlayan Özkan’ın kıyafet tutkusu iki sene önce kaybettiği babası Halil Özkaya sayesinde başladı. Öğrencilerine bu şekilde iyi örnek olduğunu söyleyen ve onların da artık kıyafetlerinde daha özenli olduklarını ifade eden fenomen din öğretmeni şunları söyledi:

ÖZENLİ GİYİNMEK BABA MİRASI
Pandeminin son döneminde babamı Covid-19 virüsüne bağlı rahatsızlıklar nedeniyle kaybettik. Benim için atlatması çok zor, büyük bir buhran dönemiydi. Sonrasında toparlanmak için farklı bir şeyler yapmak istiyordum. Babam da ben de iyi giyinmeyi hep çok severdik. Annem çok titizdir, babam da benim doğup ilk çocukluğumu geçirdiğim İstanbul’da İETT şoförü olduğu için sürekli gömlek ve kravatla işe giderdi. Bu onun özel hayattaki giyimine, oradan da bana yansıdı. Kıyafetlerine öyle önem verirdi ki düğünler için özel takım elbise diktirirdi. Ben de babamı kaybettikten sonra tutkunu olduğum moda ile ilgili içerik üretmeye karar verdim. 2022 Eylül’de sosyal medyada ilk içeriklerimi paylaşmaya başladım. Bazı videolarım 20 milyon izlenmeye ulaştı.

Haberin Devamı

ERKEKLERE KOMBİN TAVSİYESİ ÇOK AZ
‘Kadınlar alışverişe daha meraklı’ ve daha çok tüketiyorlar’ şeklinde bir algı var. Dolayısıyla sosyal medyada moda ve giyim üzerine kadınlara kombin önerileri yapan çok sayfa var. Ancak erkeklere bu tür bilgiler verecek içerikler çok az. Bizde durum böyleyken yurt dışında yabancı ‘influencer’lar erkeklere yönelik bir çok moda içeriği üretiyor.

Moda ikonu din öğretmeni
Halil Mete Özkaya, “Asla öğrencilerimi içerik malzemesi yaparak bir paylaşım yapmam” diyor.

Haberin Devamı

MEZUNİYET KIYAFETLERİNDE BANA DANIŞIYORLAR
Peygamberimiz Hz. Muhammed bir Müslümanın temiz olmasına, iyi giyinmesine önem verirmiş. Ben de onun bu konudaki tavsiyelerine uymaya çalıştığımı düşünüyorum. Diğer yandan bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün her fotoğrafında temiz ve şık kıyafetlerle mükemmel görünmesi hep dikkatimi çekmiştir. Öğretmenliğin de hem kutsal bir meslek olduğuna inanıyorum hem de öğretmenin örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle her gün iyi görünmek istiyorum. Çocuklar bizi hep izliyor, eğitimi sadece konuşarak vermiyoruz. Kilis’te başta öğrencilerim olmak üzere herkesten güzel tepkiler alıyorum. Başka okullardan öğrenciler kendi okullarında olmamı istiyor. Mezuniyet törenleri için bana gelen ve birlikte alışverişe gittiğimiz öğrencilerim var. Giyim tarzını değiştiren ve şık olma gayreti içinde olan çocuklar var. Arkadaşlarım da takım elbise almaya kıyafet almaya alışverişe benimle gider.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİMİ İÇERİK MALZEMESİ YAPMAM
Ancak hiçbir öğrencimle içerik çekmiyorum. Öğretmenlerin öğrencileri paylaşarak sosyal medyada takipçi kazanacağı içerikler ürettiği bir dönemde yaşıyoruz. Öğrencilerimden de birlikte video çekelim gibi talepler geliyor. Ben onlarla çok kolay şekilde izlenebilecek videolar yapabilirim. Ancak kendi ilgim doğrultusunda içerik üretmeye karar verdim ve öğrencilerimi dahil etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Heyecanla istiyorlar belki ama ilerde pişman olabilirler. Asla öğrencilerimi içerik malzemesi yaparak bir paylaşım yapmam.”

Moda ikonu din öğretmeni

ÖĞRENCİLERİ BARNEY STINSON’A BENZETİYOR
Dünyanın en çok bilinen dizilerinden biri olan ve rekor izlenmeyle final yapan How I Met Your Mother’ın sevilen karakterlerinden ‘Barney Stinson’, her zaman takım elbise giymesiyle, pijama takımlarının bile kravatlı olmasıyla ve her fotoğrafta düzgün çıkmasıyla biliniyordu. Dizi karakterinin ünlü cümlesi ise ‘suit up’ (takım elbise giy) olarak hafızalara kazındı. Okulda takım elbise giymenin kendisi için vazgeçilmez bir alışkanlık olduğunu belirten Özkaya, öğrencilerinin, ‘hocam Barney gibi siz de takım elbiseyle mi uyuyorsunuz’ diye sorduğunu söylüyor..

BAKMADAN GEÇME!